69 1234
發新話題

【丁組】貓仔畢業

【丁組】貓仔畢業

今次丁組比賽特別期待, 因為去年無期望下入了 32. 今年希望也能入32. 當然希望歸希望, 現實是現實.  

今天首場對 kiu bo bo, 往積友賽2 : 2 互有勝負....起局kiu bo bo 板板沖, 板板爆, 無一板可以 set 到. 細分打到6:6......第二場打到 10:10, 11:11, 12:12, 13:13, 14:14, 15:15....最后幸運win 17:15......

第二場的小朋友不懂打邪....比我邪死左

第三場原來有机會對一小朋友 (聽聞是小學生的種籽), 不過他無到, 結果由一個叔叔....有56碎.......
我一見他的打法, 已投降一半......不過都好彩 head 住 2:1....第四場都唔知點解 head 住 8:4.....點知....便在這一刻以 為自己 win 緊.  點知鬆了. 又輸番轉頭, 輸 9:8...然后 9:9...輸 10:9, 然后 10:10...跟住 deduce..亙有 win lost....都后給他滴死攪掂.

去到第五塲打到3:3后開始無力沖, 体力又下降.....最后好似輸 11:7

總結如果我再同叔叔打...應該都是下風波.....沖又唔死, 西又唔吃, 邪更唔怕. 仲有 back hand, 彈爆, set 波仲穩過我...唯一要苦練一板, 一板沖爆轉....

anyway 今日好開心, 輸得心服口服.  其它網友你們努力!!

加一句, 多謝閃電文, 瑋仔, 超過, 44_66 你們的問候及支持......
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

回復 1# 的帖子

唔緊要
下次努力

我會努力追你....你唔好走咁快....
不過我們成年人, 一年無多少比賽可以打. 而且 bamboo 將會唔用得...所以 ......
香港乒乓網

貓, 你贏左kiu, 已經好勁!

KIU 其實打得好好....只是 round 2 欠小小運氣....
我今日發現兩件事....輸 deduce 多數輸波
同埋打波真是每一分都不可以放鬆, 一放鬆便會輸波
香港乒乓網

只要實力不斷提升, 成績還會遠嗎

努力呀mao兄, 期待你捲土重來

mao兄, 今日吾好意思呀, 今為做緊野, 吾方便係你比賽期間比反應你, 因為呢d係操守既問題, 還望見諒

sorry 乒粒仔....我唔知你們的規矩....下次唔會 (不過無下次   )
今天真是...在你面前出醜了, 很多高波都打失.......
香港乒乓網

回復 9# 的帖子

執法公正只有讓大家看得見、感受得到,並且認可了,才具有最大化的現實意義

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-7-13 00:28 發表
sorry 乒粒仔....我唔知你們的規矩....下次唔會 (不過無下次   )
今天真是...在你面前出醜了, 很多高波都打失.......
點會冇下次呢, 好快又有香港盃同初團, 到時你又可以一展身手啦

引用:
原帖由 wonfat 於 2008-7-13 00:29 發表
執法公正只有讓大家看得見、感受得到,並且認可了,才具有最大化的現實意義
哈哈, 講得好

乒粒仔
你做裁判?

哈哈, MAO兄, 其實我都估吾到個叔叔噤鬼死穩, 真係好意外

引用:
原帖由 乒之仁 於 2008-7-13 00:35 發表
乒粒仔
你做裁判?
殊........吾好話俾人知呀

wow! Kiu Bo Bo 那位高手也被Mao ko.... Mao 太強了!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-7-12 23:54 發表
今次丁組比賽特別期待, 因為去年無期望下入了 32. 今年希望也能入32. 當然希望歸希望, 現實是現實.  

今天首場對 kiu bo bo, 往積友賽2 : 2 互有勝負....起局kiu bo bo 板板沖, 板板爆, 無一板可以 set 到. 細分打 ...
我仲以為你羸-_-

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-7-13 00:28 發表
我今日睇到一場舊比賽 郝帥 vs Maze (2005年 48. WTTC Shanghai Quarter)

Maze 有好多球都放高球都放死咗 郝帥, (該比賽約放了約十多分的高球, 郝帥打失咗九球)
郝帥 lead 住3局,  Maze連追4局攪定,

69 1234
發新話題