發新話題

[膠皮討論] 奧查純木7夾配膠Roxon500一問

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

奧查純木7夾配膠Roxon500一問

Roxon500 t64
T05 紅v?
同請教Tenergy d膠耐用?

即係想問乜 ?

奧查夠硬夠力, 正手可用狂飆, 反手T05/T64

想知以下邊個會效果好d?
T05+紅v
Roxon500+t64

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-18 14:17 發表
即係想問乜 ?

奧查夠硬夠力, 正手可用狂飆, 反手T05/T64
反手t05會唔會怪d?

引用:
原帖由 01210210 於 2014-2-18 15:17 發表
想知以下邊個會效果好d?
T05+紅v
Roxon500+t64
(如一定要從你限定中選擇) 我會揀 T05+紅V
我自己就會配 :
Neo省狂 + Rakza7
Neo省狂 + T05/T64

好多職業球員反手都會用 T05/T64, 點會怪 ?! (只會貴)

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-18 15:29 發表

(如一定要從你限定中選擇) 我會揀 T05+紅V
我自己就會配 :
Neo省狂 + Rakza7
Neo省狂 + T05/T64

好多職業球員反手都會用 T05/T64, 點會怪 ?! (只會貴)
Neo省狂 係唔係要39度, 2.15mm先好打?
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

我一定會用t05+紅v

引用:
原帖由 johnli 於 2014-2-18 16:00 發表

Neo省狂 係唔係要39度, 2.15mm先好打?
視乎你自己能力, 識發力可以用硬一點(40/41度)
我一般打著玩的, 就用39度囉

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-18 17:47 發表

視乎你自己能力, 識發力可以用硬一點(40/41度)
我一般打著玩的, 就用39度囉
謝謝回應.  NEO 省狂好似都要HK$260.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

數年前試過奧查配roxon500打正手,非常滿意!

照估計紅V做反手亦會不錯!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2014-2-18 20:21 發表

Yes !
我都同意 Roxon500 配7夾純木打快攻效果理想 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我用過X2打正手都幾好
右手直板兩面反膠

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2014-2-18 20:21 發表

CHING覺得打roxon定t05感覺好d?

發新話題