發新話題

依家租場難,將來租場會否更難??康文署新一年開始新政策...玩中港大融合!@@

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
d大陸人e+玩到旺角,尖沙咀,銅鑼灣,上水已好亂,前幾日己有人班人反大陸自由行,差d打大架,民怨已去頂點,搶完醫院位,奶粉,學位,雙非產子攞身份證,現在仲要搶我地d體育設施,政府成日叫我地忍讓d大陸人,e壇野點忍,強烈反對
本來我不打算去佔領中環,今次事件殺到埋身即是迫我去姐

大陸人連體育設施都要內分,不如一人一電郵向康文署反對

如果都唔得,即是迫我去佔中,

回復 25# 的帖子

agree
不過醫院服務給非香港居民用,是因為緊急同人道理由,但體育設施不是,理應只租給香港人使用 ,689同政府官員是不是擦大陸人鞋擦到傻左,好似d人反大陸自由行咁,佢地係有遊行自由既,如果佢地反法你咪搵差佬拉佢羅,d店舖係自已關門唔做生意,無人搵槍指住佢關門,點樣叫影響旅遊聲譽,洗唔洗十幾個政府官員同689出來顯責呀,仲要講到d大陸人好有貢獻,個個唔知係唔係想學湯顯明咁擦鞋擦番個政協黎做

回復 29# 的帖子

明天會send email去康文署反對

回復 30# 的帖子

其他野都可以忍,香港人既福利就唔可以忍,再搞落去港獨都似

回復 39# 的帖子

咁你又知唔知游泳池已有好多內地人使用,仲係度野餐同隨處小便
and then現在好多郊野公園路營位已被大陸人佔用,正常是要有身份證book架,有空位先比佢地用

回復 40# 的帖子

體育館有球拍同波借個wo,你唔係唔知下話
其實我去日本都想去佢地體育館玩禾,但現在有十億人來香港,香港能夠成受到呀,現在旅遊業都成受唔到啦

回復 46# 的帖子

太唔公平 ,體育館是納稅人比錢運作個wo

回復 49# 的帖子

你是否內地人呀?

回復 56# 的帖子

問下你姐,唔洗咁惡下話,不過現在好明顯你是內地人啦,句句都橕大陸人,如果你是香港人咁真係死啦,香港人都唔橕香港人
e度好多人都講唔指我一個,現在偏激果個好似係你唔係我wo,睇下新聞啦比錢遊行果d係親中人士,唔好亂咁up 同埋無人支持鬧遊客,唔好又亂屈
如果一人一電郵都唔得,我可能會去中環遊個圈咁都叫激,咁以前暴動d左仔放菠蘿炸死人叫什麼呀?當年有份參與既人現在是民政事務局局長曾德x,左派人士,康文署都是佢管,唔令人聯想有關就奇

回復 60# 的帖子

agree

回復 58# 的帖子

完全講出心聲 ,當年雙非來港產子都無人會想到有咁多啦,現在體育設施大開中門,佢地唔同外國遊客咁要搭飛機黎咁遠,大陸人只需搭火車或渣車已可以來到香港,將來仲要有高鐵tim,你話點死

回復 65# 的帖子

我只是想反影香港資源己被分薄,如果體育設施又再被分薄,我諗唔係淨係打乒乓球既人要抗議,連其他運動也會 聽聞六日有好多球局,教練己好難book場,如果再加內地人來港book場,有無人可以肯定佢地唔會影響香港市民先

回復 64# 的帖子

thank you brother提供最新新聞,睇完其實大多香港市民都是反對

回復 66# 的帖子

仲恐怖,仲黑暗,原來以前已有,我打左咁耐波都唔知可以用護照book場,仲要一樣價錢,佢話今次是收緊,但其實非香港居民仲可以申請康體用戶繼續使用,以前就無人知姐,現在通晒天,你估會點呀

回復 73# 的帖子

一人一投訴信你send左未,未就快d,好似乒乓在線兄咁講,唔得真係要找立法會議員幫幫手啦

回復 75# 的帖子

原來乒乓在線兄是最熱愛乒乓球那位 遇神殺神見鬼殺鬼 佩服佩服

發新話題