發新話題

[砌版討論] 舊張継科換乜好

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 速鳥 於 2014-2-11 20:15 發表
因為毒㽼發作,尋求解藥,或者以毒攻毒
幫人問,女仔,想衝及磨波平衡,打開舊張繼科+爸爸cool打正手及S1,換板定換膠。
新木吉他 Carbon

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-11 21:46 發表

咁就真係要換啦 !

超級張繼科就真係好好打, 不過對一個小女孩來講實在太貴....
要手感和它相似的話....我推介 - Nittaku Tenor !
星期二晚過來, 有SZLC+籃省狂三玩

引用:
原帖由 kenken168 於 2014-2-12 09:35 發表

星期二晚過來, 有SZLC+籃省狂三玩
我係唔去大角咀同美孚....你應該知點解架

(仲有, 你手上有d 咩野板/膠, 快報 !)

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-12 09:51 發表

找一日等我約你兩個出來L0!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-12 09:51 發表

Ludeack/Adelie/Barwell/Acoustic/Hinoblaze/XO
Forehand: Omega 4 pro/Omega 5 pro/Vega china/Tau/Sigma pro 2/省狂飆3/Nittaku紅雙喜天極2/T05/Evolution MXP
Backhand: R7/R9/Baracuda/Vega pro

引用:
原帖由 kenken168 於 2014-2-12 14:29 發表

Ludeack/Adelie/Barwell/Acoustic/Hinoblaze/XO
Forehand: Omega 4 pro/Omega 5 pro/Vega china/Tau/Sigma pro 2/省狂飆3/Nittaku紅雙喜天極2/T05/Evolution MXP
Backhand: R7/R9/Baracuda/Vega pro
因為我之前搬屋, 仲有好多箱未 unpack, 而家仲未搵返d 膠出來 (都有30幾塊架)
所以都打算買住幾塊先, 一來有好多新野未試過, 二來都要買來打住先.

我都有塊ZLC,感覺好有力

引用:
原帖由 necky 於 2014-2-12 21:55 發表
我都有塊ZLC,感覺好有力
係呀, 張繼科ZLC & 超級張繼科都是很好的球板 !
(BTW, 好耐冇見)

都唔係好耐呀

哈哈, Sorry, 我認錯左人

Ok

張繼科zlc, 唔係super zlc, 配橙棉國狂得唔得

引用:
原帖由 老禧 於 2014-2-13 00:30 發表
張繼科zlc, 唔係super zlc, 配橙棉國狂得唔得
咁又未試過....
不過國手們都打國狂, 我諗多數應該冇問題掛

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-11 22:52 發表

Viscaria 好, 但要揀面材軟一些的, 否則唔好拉.
請問點揀面材軟一些的Viscaria?

引用:
原帖由 金擇魚 於 2014-2-13 02:41 發表

請問點揀面材軟一些的Viscaria?
聽聲, 滴波, 敲門咁敲吓板身面, 憑著感覺....
Viscaria 一定有足夠的支撐力,
所以面材軟一點的, 反而有利更好控制,
仲有大芯, 如果見到有氣孔就一流啦,
咁樣表示木材不是過度的壓縮, 會有好的吞吐感, 而不是死硬感.

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-13 02:52 發表

聽聲, 滴波, 敲門咁敲吓板身面, 憑著感覺....
Viscaria 一定有足夠的支撐力,
所以面材軟一點的, 反而有利更好控制,
仲有大芯, 如果見到有氣孔就一流啦,
咁樣表示木材不是過度的壓縮, 會有好的吞吐感,  ...
thx 係咪咁呀

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

嘻嘻,一般多氣孔啫,你塊算合格啦!

即刻睇吓自己塊viscaria,.....一個氣孔都冇?但我都仍覺得佢冇勿力咁。

引用:
原帖由 tt11375 於 2014-2-13 23:29 發表
即刻睇吓自己塊viscaria,.....一個氣孔都冇?但我都仍覺得佢冇勿力咁。
Viscaria 都冇力 ?
師兄的要求一定是很高了.

發新話題