發新話題

【網友分享】: 大家可否分享下打左幾耐and升組或降組

【網友分享】: 大家可否分享下打左幾耐and升組或降組

如題
我改返自己個名Ringo
請不要再叫我Beckham 謝謝!

我六年前出返黎打比賽, 捱左兩年丁丁. 上左丙一場就比個青苗整左返丁丁.
之後又捱左半年又上返丙丙, 不過再無打過丙丙, 因為嚮香港盃又悶死左個甲組小朋友......
咁就上乙組啦!

前後三年!!!

引用:
原帖由 防守王 於 2008-7-10 15:18 發表
我六年前出返黎打比賽, 捱左兩年丁丁. 上左丙一場就比個青苗整左返丁丁.
之後又捱左半年又上返丙丙, 不過再無打過丙丙, 因為嚮香港盃又悶死左個甲組小朋友......
咁就上乙組啦!

前後三年!!!
哈~~防守王你好明顯係有甲組實力的份子, 留力乙組享受比賽, 間唔中爆一兩個甲組..呃下分..

我都係6年前出番黎打[之前停左6-7年左右啦]..當時剛搬去新地區, 同一些老(人家)朋友打, 佢地俾機會我, 同我玩. 再識多些較高水平的波友..慢慢打左兩年左右, 當中無打過比賽..  
跟住好似係04年7月就盲鍾鍾咁報左當時的全港單打公開賽.(之後改叫排名賽)  好好彩打到前64名.  但在複賽當日不在香港棄權了.....   由零分起步, 新得的分數就剛剛在乙組尾...
之後打些比賽, 好彩KEEP到D分, 就捱到依家喇..

Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-7-10 15:37 發表

哈~~防守王你好明顯係有甲組實力的份子, 留力乙組享受比賽, 間唔中爆一兩個甲組..呃下分..

我都係6年前出番黎打[之前停左6-7年左右啦]..當時剛搬去新地區, 同一些老(人家)朋友打, 佢地俾機會我, 同我玩. 再識多 ...
大家都係捱......!! 希望年尾前唔好跌出去就得

最近一兩年都出尼打下一個半個比賽,成績唔係太理想,因對手太強,一出場就扣分,自己大約停左5年到,最高分時係乒總頭一年搞計分制時最好的,都有2百幾分,之後因為要俾錢註冊費,先可比賽,(即打個比賽要百幾蚊),乒總想要$$$,之後就冇打,之後參加最後一個18區賽分總齡決賽好似係2003年,掙冠軍時候輸給現在的一個甲組球員,佢宜加都排廿幾啦,佢真係好波,...比賽後沒打乒總屈錢賽事上年打個乙組比賽攞到小小分,加以前既分有300幾分,之後就參加了一個甲組,原來現在甲組好難打,一出場就香左....當然扣分啦,之後再玩香港杯又撞到當時打分齡贏我個人,當然又輸啦,想攞下分點知打一個輸一個,共扣左唔夠70分,宜加既分好危險,只能希望在乙組唔好對勁野,攞返d分再上返去囉,不過我知道冇幾會,因為對手太強勁,冇得打架喇可能比賽都唔去啦...

因為有個叫孔小朋友,又個叫謝x謙,又有個張溢x(好似跟張溢豐係兄弟吧),因太少比賽對行內唔係太清楚,
只知道一定好難打架啦,而最大問題係有感自己中年發福,有心冇力的感覺,哎呀.....

引用:
原帖由 求其 於 2008-7-10 11:53 發表
守生出名勁!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-7-10 17:09 發表

守生出名勁!
出名吹水勁!! 呢個我都知!

由上年7月開始打
打埋丙團應該上丙

因工作原因,無打波 8-10 年.我2年前出返黎打波及兵總比賽, 打左2次丁丁.今次第一次打丙。

第一次  入了32强。
第二次  第五名。
第三次  希望入八強。

7/08-1st year
       -0 marks(group D),entered 128 finals
思樂乒
eat to live, play & love
---------------------------------------------------------------------------------------
豈不知在場上賽跑的都跑,但得獎賞的只有一人?你們也當這樣跑,好叫你們得著獎賞。 凡較力爭勝的,諸事都有節制,他們不過是要得能壞的冠冕;我們卻是要得不能壞的冠冕。  所以,我奔跑不像無定向的;我鬥拳不像打空氣的。 (林前9:)

去年丁丁第一次打, 入了 32....今年 256 便比人叮走左...下年應該入到 1024
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

發新話題