33 12
發新話題

越來越貴

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

引用:
原帖由 反膠王子 於 2013-11-28 20:21 發表
某教練收一千一個鍾
各位教練加油。

更叻的教練, 不用親身教, 透過外判開班的方式,收取五百到一千一小時。

成功靠方法
生意靠頭腦
教波梗係靠實力

引用:
原帖由 反膠王子 於 2013-11-28 21:28 發表
貴價教練會同你講 已經友情價
真係友情值千金……承惠一千大元。

其實現在打波都老少咸宜加,無人叫你去找高級教練加,你都識得話高級啦今價錢一定貴,你去得找高級教練教証明你一定有要求認定果個教練先可以教好你 如果不是都唔會去學

八級或以上既鋼琴,小提琴老師都收唔平架,六舊幾至千幾,都大把人學,問題在,學完琴可以返屋企自己練,條數好容易控制,好小話學琴學過萬,但波就好難自己練.下下要搵教練,條數都幾係野.

引用:
原帖由 金擇魚 於 2013-11-28 23:50 發表
八級或以上既鋼琴,小提琴老師都收唔平架,六舊幾至千幾,都大把人學,問題在,學完琴可以返屋企自己練,條數好容易控制,好小話學琴學過萬,但波就好難自己練.下下要搵教練,條數都幾係野.
乒乓都可以嘅, 如發球, 徒手, 步法, 体能……打到咁上下, 都可以找不同人計下分

如果要比咁多錢去學,不如番大陸學,器材有多又有多高手,聽聞好多香港教練都是番大陸學波,所以何必太轉接呢

比得咁多錢, 當然多數都係非富則貴; 但time cost 都係其中一個成本, 還有治安問題。 ,

inflation

自由市場,最緊要量力而為,貴或平沒定義。一塊波板最平5蚊人仔,亦可以30万.最近有上海波友來香港打三英杯,告訴我他在上海陪有錢佬玩波,平均每個鐘超過5佰蚊.
洪华山

教練都要搵食嫁

33 12
發新話題