23 12
發新話題

[球板討論] Butterfly VIS(橫板) 反手擺咩膠好?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Butterfly VIS(橫板) 反手擺咩膠好?

Besides, M2 and T64,  VIS(橫板) 反手擺咩膠好?  

Want more light weight rubber...

t64和r9同樣合適喔!
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

vis直扳???

回復 1# 的帖子

T字頭個塊,用xiom vega japan or t64 t80 no t05

vega japan, 輕?
引用:
原帖由 64仔 於 2013-11-18 16:10 發表
T字頭個塊,用xiom vega japan or t64 t80 no t05

其實呢塊板偏厚,横打膠就好多塊都可以,但要注意膠厚度,同埋睇你打法和技術!!

T64或R7

Vis反手唔先林其他,只有T64最岩打!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 on520 於 2013-11-18 17:17 發表
其實呢塊板偏厚,横打膠就好多塊都可以,但要注意膠厚度,同埋睇你打法和技術!!
樓主講嘅係橫板,只有5.7mm

hexer + 都係唔錯嘅選擇
小小炳炳快快大,炳炳天天的長大

引用:
原帖由 kenken168 於 2013-11-18 19:05 發表

樓主講嘅係橫板,只有5.7mm
佢係問Vis直板,即係taksim,係7mm的

原來佢標題寫横板,内容就寫直板

引用:
原帖由 on520 於 2013-11-18 19:12 發表
都係一場誤會!

回復 5# 的帖子

Ok過得去

Sorry, is "橫板".    Forgot to correct the content...   
引用:

先試 t64,半月後控吾掂先再問
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

T64 is a bit heavy??   
Want "light".

引用:
原帖由 mss430 於 2013-11-19 16:02 發表
T64 is a bit heavy??   
Want "light".
t64 好 light,配 vis very good,我地 十個有九個用 vis 都係配 t64。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

係而家D膠越來越重,如 Xiom, R7, M2!  所以現在覺得T64唔重。

用soft版可以輕D,但太透板。所以我改用2.0海綿

23 12
發新話題