發新話題

【西灣河專區】

引用:
原帖由 nganhot2 於 2007-12-19 23:18 發表
成日都唔知個波出枱唔出枱,有轉定無轉,上旋定下旋,應該發力定唔發力,擺佢網前定係底線好,主攻定主守.........

總之就係成日都覺得對手D波好難打,唔知點算好:Q
個心態一定要將個波打返過去先. 唔好諗住打高級波. 板板要靚.  唔係咁易! 所以要再慢慢調節啦!!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-19 22:10 發表

個心態一定要將個波打返過去先. 唔好諗住打高級波. 板板要靚.  唔係咁易! 所以要再慢慢調節啦!!
'個心態一定要將個波打返過去先... ...'守生, 南區球王防守王真係貫徹到名符其實o既打法!:lol

引用:
原帖由 myth_myth 於 2007-12-20 02:55 發表
我就覺得妳係因為唔集中,所以先至判斷唔到個來球既變化,同預計唔到點樣去接波:)

講真,打咗咁耐波,相信妳應對每一種(大部份)來球有一定既方法去應付,只係精神唔夠集中(或者可以叫做唔夠投入),所以判 ...
MM先生, 請問有乜辦法可以令到人集中D打波呢?:o

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-12-20 09:37 發表

'個心態一定要將個波打返過去先... ...'守生, 南區球王防守王真係貫徹到名符其實o既打法!:lol
唔關防唔防守王既問題. 只係連基本將個波打返過去都控制唔到. 咁點可以發力. 有好多學左好耐既女仔, 太注重個姿勢同埋要打靚波. 但忽略左基本要素, 就係要打個波到檯先! 連波都回唔到. 十球有七球自己得失, 得三球高級波中檯. 咁既波係好定係差, 自己諗o下啦!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 17:50 發表

唔關防唔防守王既問題. 只係連基本將個波打返過去都控制唔到. 咁點可以發力. 有好多學左好耐既女仔, 太注重個姿勢同埋要打靚波. 但忽略左基本要素, 就係要打個波到檯先! 連波都回唔到. 十球有七球自己得失, 得三 ...
好過我........姿勢又唔得,打波又飄忽 :Q

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:09 發表

好過我........姿勢又唔得,打波又飄忽 :Q
其實邊個會話打波實中檯架! 不過有時, 有一d好有信心中檯既波, 因為習慣左大大板打既人. 明明應該中就變左唔中. 咁咪好傷士氣囉! 學極都係咁人, 就係衰呢樣野啦! 唔肯放開咁打. 點打都唔會進步!!

唔係話輝蛇你, 係話呀銀!!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:13 發表

其實邊個會話打波實中檯架! 不過有時, 有一d好有信心中檯既波, 因為習慣左大大板打既人. 明明應該中就變左唔中. 咁咪好傷士氣囉! 學極都係咁人, 就係衰呢樣野啦! 唔肯放開咁打. 點打都唔會進步!!

唔係話輝蛇你 ...
其實我次次打波都係放鬆晒心情咁打,偶爾會有一局打得好兇狠,之後幾局就好碌X;P  

無一次可以尊心打晒三局或五局;P

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:17 發表

其實我次次打波都係放鬆晒心情咁打,偶爾會有一局打得好兇狠,之後幾局就好碌X;P  

無一次可以尊心打晒三局或五局;P
唔專心係打波大忌! 一日唔改, 一日都唔掂wor!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:25 發表

唔專心係打波大忌! 一日唔改, 一日都唔掂wor!
成日都唔慣比成班人望住,尊心唔到嘅原因之一:L

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:28 發表

成日都唔慣比成班人望住,尊心唔到嘅原因之一:L
多觀眾你應該當佢地睇你表演, 就係咁, 你更加要出行力, 打好每一球, 發揮到極限, 唔可以令到fans失望!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:29 發表

多觀眾你應該當佢地睇你表演, 就係咁, 你更加要出行力, 打好每一球, 發揮到極限, 唔可以令到fans失望!
我下次試下先:handshake

用心自我吹綿中:我係波神,我打波好消暈,我球球打到嚇死人:lol

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:31 發表

我下次試下先:handshake

用心自我吹綿中:我係波神,我打波好消暈,我球球打到嚇死人:lol
呢個都係一個好好既催眠方法!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:32 發表

呢個都係一個好好既催眠方法!
嘗試中:lol

我係波神,我打波好消暈,我球球打到嚇死人:lol

再次嘗試中

不斷嘗試中

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:34 發表

嘗試中:lol

再次嘗試中

不斷嘗試中
真係証明我係無投錯票:lol

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:35 發表

真係証明我係無投錯票:lol
繼續嘗試中:lol

.................

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:40 發表

繼續嘗試中:lol

你會唔會自己扣自己分嫁!?!?!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:43 發表

你會唔會自己扣自己分嫁!?!?!
句句回覆都有唔同0架...........扣你「雲」頭呀;P

引用:
原帖由 輝Sir 於 2007-12-20 18:44 發表

句句回覆都有唔同0架...........扣你「雲」頭呀;P
無無無.....我諗下, 西灣河班fd, 今晚上黎一睇, 嘩!! 我地兩隻死老野嚮度煲版!!! 玩神打咁既款, 嚇親佢地o者!

或者西灣河呢期興玩自我催眠都未定wor!!

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 18:46 發表

無無無.....我諗下, 西灣河班fd, 今晚上黎一睇, 嘩!! 我地兩隻死老野嚮度煲版!!! 玩神打咁既款, 嚇親佢地o者!

或者西灣河呢期興玩自我催眠都未定wor!!
早兩晚同海豚、Nelson 打完波宵完夜我都好似比人催眠咗咁.....;P

引用:
原帖由 防守王 於 2007-12-20 14:43 發表

唔係話輝蛇你 ...
守生, 講講吓好似講打桌球響唔響袋咁?!:o

發新話題