發新話題

[膠皮討論] Rasant膠皮打爛左,好心痛

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Rasant膠皮打爛左,好心痛

因對手開波太短, 自己拉波太激, 膠皮撞檯角, 有兩處近板邊位傷左 (半寸裂痕).  Andro Rasant, 剛買左1個月到, 打左3次.  好心痛.  另外, 加板護邊, 可以保護板邊嗎?

板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-10-16 10:02 發表
我都用護邊架, 不過真係撞到, 其實無乜用, 只係木屑不會馬上飛出來而已~~~~
心理上好過d囉~~~

我想問 天樂兄 對 Rasant Turbo的感受丫~~~~
咁我唔用啦, 等塊板自由奔放的.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-10-16 10:20 發表
人發短波都激拉, 樓主同RASANT膠有仇 還是有大量冤屈氣呀?
我覺得接開波用拉波已經係氣勢上win左.

引用:
原帖由 belcher168 於 2013-10-16 21:02 發表

But it is costly.
以後唔會咁打, 好肉赤 .  不過都逼到對手開波越開越短以至開失數球.  有時都要扮下阿Q先開心.   答返樓上, Butterfly, 太貴啦, 一塊等於兩塊Baracuda, Xiom, Andro.  自己過唔到自己呢關.

發新話題
最近訪問的版塊