發新話題

[其它討論] 買現成球拍

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

買現成球拍

我想學打乒乓球,想問邊一個牌子嘅現成球拍好用?
因為我唔識砌拍。
價錢200-400,謝謝,

四百内砌塊銀河或紅雙喜勁極都夠,去陞威啦!可以問埋意見點砌
右手直板兩面反膠

紅雙喜六星for sure

thank you

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-10-1 22:37 發表
四百内砌塊銀河或紅雙喜勁極都夠,去陞威啦!可以問埋意見點砌
I completely agree.

Most of '現成球拍' is more expensive than its real value.

百零蚊就能配一块不错的板,绝对不要买套板。前几天帮波友在深圳配劲极7+729+cj8000,二百人仔搞掂。

洪华山

套裝板曬錢

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2013-10-2 08:15 發表
套裝板曬錢
Totally agree

上升威,佢會幫你䀡膠,即時攞得走

聞說有些成品拍的木是木屑壓成 ........ 喜喜的**級成品拍重達二百克或以上, 護邊有DHS字樣靚, 貌似五夾但望清楚又好像木屑染成不同顏色交替合起造成像夾板外貌....... 膠易氧化磨波難食得應兼板重[設計只用來拍波], 放鬆收緊和摺腕後發力不怕扭傷就用吧.
<-->
.

我有一紅雙喜5星成品拍,
買時花了400元港幣,
用過唔多過十次,
你要可以送給你,
只收你正反膠面butterfly保護貼價錢~~港幣40元,
如要港島地鐵沿線交收加交通費~~港幣10元.

引用:
原帖由 ffhcpi3f 於 2013-10-2 23:15 發表
我有一紅雙喜5星成品拍,
買時花了400元港幣,
用過唔多過十次,
你要可以送給你,
只收你正反膠面butterfly保護貼價錢~~港幣40元,
如要港島地鐵沿線交收加交通費~~港幣10元.
這不是送, 算是津助吧
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-10-3 13:00 發表

這不是送, 算是津助吧
有圖有真相, 絕對沒有吹牛.
正反膠面上的保護貼的確是 butterfly 正貨,
價值港幣40元.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2013-10-2 06:58 發表
百零蚊就能配一块不错的板,绝对不要买套板。前几天帮波友在深圳配劲极7+729+cj8000,二百人仔搞掂。
係深圳邊度買呢?
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

回復 9# 的帖子

升威...
thanks you guy...
where is 升威...

thanks again

引用:
原帖由 cent2006 於 2013-10-5 20:23 發表
升威...
thanks you guy...
where is 升威...

thanks again
旺角登打士街23-29號嘉興商業中心20/F
可去中原地圖找方位.

以下是它的資料連結:
http://hkttf.com/forumdisplay.php?fid=806

其實一塊銀河纯木五夾,正手neo狂3反手CJ8000已經好好打。只是三佰元左右。
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

你上灣仔金運樂砌板,加埋膠都唔洗四百元,好過用現成套板,如果有進步,換換膠皮就可以,有好多選擇,合適初學者用。

發新話題