56 123
發新話題

[球板討論] 有銀河底板的師兄妹嗎?感覺如何呢?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

有銀河底板的師兄妹嗎?感覺如何呢?

有銀河底板的師兄妹嗎?感覺如何呢?
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

我之前訂做過一塊五夾橫板,品質及性能都不錯.

mc2~~~
夠輕又夠薄,100-200蚊嘅木之中,佢都算好好力了

银河板种类众多,整体来讲,手工好,性价比高,可以按自己打法选到不同类型板子.纯木5夹,7夹,单桧,单阿尤斯,两碳,三碳,四碳,芳碳,聚龙碳都有,价钱从几十块到三千几都有,到深圳找相熟铺头买,还可以照厂家定价打六折.昨天帮波友买一块仿普碳T2,折完126人仔.
洪华山

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2013-9-26 06:50 發表
银河板种类众多,整体来讲,手工好,性价比高,可以按自己打法选到不同类型板子.纯木5夹,7夹,单桧,单阿尤斯,两碳,三碳,四碳,芳碳 ...
3千幾
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

銀河剩係打過e1真空燒FL,用左半年了都好好打約$220 5本+2纖維板 狐快打法,正手baracuda 反手paliocj8000 耐能,覺得
好打過stiga 嘅oc,cl,雙喜勁3勁7勁9天7等,而家反手想換月球,729-08es或紅鑽金糕,不過唔知邊隻好未試,純粹個人覺得塊板做工好,輕靈,底勁夠形變好幾啱自己打法唔錯唔錯

雀得銀河純木好足料的, 大芯不會太薄, 要云杉有云杉
<-->
.

引用:
原帖由 BrianDD 於 2013-9-26 07:08 發表

3千幾
日桧特制,要定.林靖杰有一块,他父亲托我带回来给他.
洪华山

性價比高,價平物美,我都是打mc2,ec13起家
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

T11 又平,又輕,又块,不過底勁差小小,
都係唔錯的選擇
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

買過幾塊都係二百以下,N1十分好打一百以下真係超值,MC3就D聲怪怪地,個人意見平平地買塊打下超值,但叫我用一千去買塊頂級型號我就寧願買外國貨,個人意見
右手直板兩面反膠

回復 4# 的帖子

日前我去買銀河板,個款板銀河廠價五佰幾人仔(參考yinhe綱),
問老板幾錢, 佢開五佰港紙, 之前check過taobao賣緊185~290
如果佢話3舊我都比佢,但係開得實在太離譜,過唔到自己,或者當時有位教練在塲

银河近排D板ok

純木好打 但碳板就好硬好硬..硬中有硬再有硬
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

我打開純木板,日前轉用銀河T2配802—40正膠,經常抽波出界同波容易食西,可能真係好彈同難控制。其實T2應該用咩膠好呢?

mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

回復 4# 的帖子

在深圳邊度有得賣呢?我係羅湖地鐵站買過
一塊双喜五星板好似係假㗎!

mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

回復 8# 的帖子

原來日檜
遲些给你看一支過萬的銀河
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2013-9-27 07:15 發表
原來日檜
遲些给你看一支過萬的銀河
屈左機

銀河日直得唔得家? 初玩日直, 想平, 有冇好推介

日直有塊銀河989可以倒板打兩邊
mc 2直板
正手 DHS 天3
反手 729 08es

我在深圳經營乒乓球用品
我的客多數用銀河MC-1

56 123
發新話題