25 12
發新話題

[砌版討論] 想買拍求教 平時打開近台快攻

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

想買拍求教 平時打開近台快攻

平時打開近台快攻, 肥仔一名
直拍橫打OK常用, 對面有西冇西定點樣開波都好都係一野BANG埋去
直拍USER

筆直$300-500, 只限stiga木

請問買邊塊木好 ?
可以比多d選擇我

vps板子近期大熱,而且性能都很全面

引用:
原帖由 小西 於 2013-9-20 22:22 發表
直拍橫打OK常用, 對面有西冇西定點樣開波都好都係一野BANG埋去
直拍USER

請問買邊塊木好 ?
可以比多d選擇我
打快攻, 我感覺七夾比較好, 或者厚五夾也不錯
如果只限Stiga, 又要500蚊留下(未計膠), 其實無乜選擇.....
最多只可以買Tube Offensive(厚五夾).....
http://www.sunnywise.com.hk/tube.htm

加多小小上Clipper吧(七夾).....
http://www.sunnywise.com.hk/clipper.htm

物價啊....升得太快, 乜野都好貴丫.......
引用:
原帖由 mcm 於 2013-9-20 22:31 發表
vps板子近期大熱,而且性能都很全面
VPS 600幾丫!!

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-9-20 22:34 發表

打快攻, 我感覺七夾比較好, 或者厚五夾也不錯
如果只限Stiga, 又要500蚊留下(未計膠), 其實無乜選擇.....
最多只可以買Tube Offensive(厚五夾).....
http://www.sunnywise.com.hk/tube.htm

加多小小上Clip ...
要會員價先有呢個價

v1 / cl

引用:
原帖由 葉師傅 於 2013-9-20 22:44 發表
v1 / cl
有冇圖比我睇下 THX

Whether $500 include the rubber or not?

If yes, only 2nd hand can be considered.

引用:
原帖由 belcher168 於 2013-9-20 22:53 發表
Whether $500 include the rubber or not?

If yes, only 2nd hand can be considered.
$300-500買木only

好明顯nano 乎合要求了

I mean nano oc

引用:
原帖由 小西 於 2013-9-20 22:49 發表

有冇圖比我睇下 THX
華星有價錢同圖睇tim !

想知你用開果塊係咩板?你嫌佢有咩不足再俾意見
右手直板兩面反膠

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-9-21 00:31 發表
想知你用開果塊係咩板?你嫌佢有咩不足再俾意見
stiga s-2000
正 NEO狂3
反SRIVER FX

已知NEO狂3唔岩呢個打法, 一定會換走

因為塊拍爛左, 所以想換 + 換岩自己打法的

引用:
原帖由 小西 於 2013-9-20 22:22 發表
直拍USER

請問買邊塊木好 ?
可以比多d選擇我
"近台快攻" The racketed choosn should be hard enough. It would be 7 wood or even ALC. Carbon is difficult to control. For rubber, you can choose those of XIOM. Many of them can be control as easy as China rubber, but have a high speed.

回復 4# 的帖子

你話係論譠會員,我上次都係咁做!

nano oc is a  good choice.
Bty innerforce 兩面反膠

clipper cr wrb

Chipper wood太厚,打直板唔係好就手

clipper wood is a good choice.

已放棄Stiga, 買左勁極9

25 12
發新話題
最近訪問的版塊