發新話題

[膠皮討論] Vega Europe vs Vega Asia

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Vega Europe vs Vega Asia

見呢度多數人都係講Vega Asia做反手好打.  我都試過, 係好打.  咁有冇人可以評下Vega Europe?
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

雀得藍V做正反手都好, 又轉又噴 接球時噗噗聲
<-->
.

Vega Europe這膠,好控制,旋轉好.貼在纖維板上最理想.

Vega Europe 5夾純木656 ok嗎?

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-9-13 15:09 發表
雀得藍V做正反手都好, 又轉又噴 接球時噗噗聲
乒生,你係咪接我d波時係呢種感覺先?!

引用:
原帖由 johnli 於 2013-9-13 17:44 發表
Vega Europe 5夾純木656 ok嗎?
藍V軟彈,在純木未必啱用,若果你試過紅V都覺得唔夠力,

咁就可能要試試銀V,如果發力好打得透的話,威力應係三塊之首,

但要考慮嘅係,重量亦係成正比!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2013-9-13 18:11 發表

藍V軟彈,在純木未必啱用,若果你試過紅V都覺得唔夠力,

咁就可能要試試銀V,如果發力好打得透的話,威力應係三塊之首,

但要考慮嘅係,重量亦係成正比!
試左Vega europe  反手, 到檯率都好高, 係練橫打好膠, 旋轉都好好.  離左檯都可以發力拉, 呢點好過Vega Asia.  係速度好似比Vega Asia差少少.  係塊好野.

引用:
原帖由 johnli 於 2013-9-13 22:56 發表

試左Vega europe  反手, 到檯率都好高, 係練橫打好膠, 旋轉都好好.  離左檯都可以發力拉, 呢點好過Vega Asia.  係速度好似比Vega Asia差少少.  係塊好野.
我現在就係正手紅V,反手藍V!除了正手力量稍微弱了點外,

各方面都好滿意!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2013-9-13 23:45 發表

我現在就係正手紅V,反手藍V!除了正手力量稍微弱了點外,

各方面都好滿意!
紅V打過都係好野, 兩塊性價比都好高.

引用:
原帖由 johnli 於 2013-9-14 08:58 發表

紅V打過都係好野, 兩塊性價比都好高.
紅V淘返黎唔洗兩舊,超抵打!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2013-9-13 18:03 發表

乒生,你係咪接我d波時係呢種感覺先?!
弧鬆, 吾當時想打的字是[磨/擊/接觸]球時噗噗聲, , 分神打了接球....... 接汝的來球時是嘩嘩聲

<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-9-14 11:58 發表

弧鬆, 吾當時想打的字是[磨/擊/接觸]球時噗噗聲, , 分神打了接球....... 接汝的來球時是嘩嘩聲
弱到嘩嘩聲!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2013-9-14 12:05 發表

弱到嘩嘩聲!
不是, 是勁刁鑽到嘩嘩聲, 汝發球, 抽球和重扣的路線及軌跡都令到吾要在心中嘩嘩聲才集中到來應對來球.  

<-->
.

發新話題