發新話題

[砌版討論] 有關砌碳板問題 : 小弟本用YES正手M1+反手R7

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
是, TAKSIM厚料, 再擁7.6 CARBO
<-->
.

比較起上來,Eddie 所講的舊張繼科比較合適。
5.7mm 㕌,唯一問題係直板香港比較難搵。

引用:
原帖由 kenken168 於 2013-8-26 15:26 發表
比較起上來,Eddie 所講的舊張繼科比較合適。
5.7mm 㕌,唯一問題係直板香港比較難搵。
樓主打開Yasaka ,可以平平地諗下最新的馬碳硬。

回復 23# 的帖子

都有諗過 岩岩正想提出黎問下@@
咁正手M1 反手M2有冇得諗?

回復 24# 的帖子

Hahaha.   Eddie 都知我個人唔喜歡M1M2的,所以唔識講

回復 25# 的帖子

或者你有咩意見可以講黎聽下@@可以等我多個選擇

引用:
原帖由 starxdfd 於 2013-8-26 16:06 發表
或者你有咩意見可以講黎聽下@@可以等我多個選擇
其實好睇你打法!馬碳硬冇其它講的板咁有強攻能力,用D太淋的膠可能太柔了,冇左直板個種近枱爆發力。

回復 27# 的帖子

正手用省狂 反手真係唔知可以用咩好-.-

引用:
原帖由 starxdfd 於 2013-8-26 16:43 發表
正手用省狂 反手真係唔知可以用咩好-.-
正手可以M1或Bar,反手M2都ok!
Ps:M1,M2重量不輕,選板要輕一点!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

回復 29# 的帖子

多謝提點 小弟28號出去買先

Butterfly TAKSIM 直板,配膠問題不大,配M2.白金V.T05都應該不錯

回復 31# 的帖子

多謝你既建議 但小弟岩岩已經買左HARD CARBON

hard carbon is Yeo 7 power?

直板馬硬碳我正想試新野;正手rasant turbo,反手JP03,但唔知好唔好,
想咁配既原因係有球友話t05配yca好好打,而有球友話rasant turbo似t05,另外好多球友都話M2打碳板好,但因為橫打膠不能重,而JP03又比M2輕,心諗兩者應該相似吧!
請問有冇師兄試過呢兩款套膠呢?以上既傳聞屬實嗎?

引用:
原帖由 amlkey827 於 2013-8-30 00:07 發表
直板馬硬碳我正想試新野;正手rasant turbo,反手JP03,但唔知好唔好,
想咁配既原因係有球友話t05配yca好好打,而有球友話rasant turbo似t05,另外好多球友都話M2打碳板好,但因為橫打膠不能重,而JP03又比M2輕,心諗 ...
差好遠
JP03林好多
JP01都同M3差唔多了
再JP真係林到冇朋友

多謝咁多位師兄出心出力幫我諗塊碳板點砌好  尋日試用左1次 爽到死 尤其是反手 M2配埋呢塊碳板 拉又得 衝又得 就算今日返工都成日諗住塊板 搞到成日心不在焉 再一次感謝各位

回復 37# 的帖子

樓主正手用左咩?整體重嗎?

回復 38# 的帖子

正手M1 反手M2 剩係塊木86g 但砌完之後就冇磅過 拎上手打果陣都覺得可以接受 可能我未拎過輕板

引用:
原帖由 starxdfd 於 2013-8-31 02:18 發表
正手M1 反手M2 剩係塊木87kg 但砌完之後就冇磅過 拎上手打果陣都覺得可以接受 可能我未拎過輕板
我塊TB ALC都是貼了M1,M2打落真係超爽!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

發新話題