56 123
發新話題

[是非] 如果睇比賽你遇到怪獸家長咁點

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

如果睇比賽你遇到怪獸家長咁點

剛剛睇一個港島某中心搞的比賽。
比賽冇寫明會否有場外指導,當然以我性格實衝去做場外指導架。
去到8進4時,小弟學生對某怪獸家長。在完第一局時,小弟學生落後。學生好自然走過來聽指導。
當小弟出第一句聲時,家長大鬧話冇指導。要打好點就返去教好點波。當然小弟性格都立即收聲,以免生事。
小弟其他學生眼見有事,立即來支持師兄弟。
最終,小弟學生緊勝。家長區然大鬧小弟無恥。之後仲拍下小弟型格的外貌。
真痴線 。。。。。。

咁其實個比賽可唔可以有指導呢?

我都吾知。只系知佢鬧果場我冇做,其他場次都有做

十卜劉指導!

如果規矩冇寫明可唔可以有指導其實都唔怕同佢理論....

一場比賽個結果可以系好多因素, 但系我唔信你講得一句野就可以扭轉形勢
輸咪輸lor, 可必系度賴又拍低人咁冇品啊

當小弟出第一句聲時,家長大鬧話冇指導。要打好點就返去教好點波。當然小弟性格都立即收聲,以免生事。
有無場外指導, 點解唔係大會講?  個家長只係觀眾, 佢其實無權執法

身為教練唔知冇場外指道有冇攪錯呀

咁叫你唔可以場外指道好正常

輸最後一局10:12 你地就有場外指道,又人多都算
走的時候同對手講叫個小朋友返去練好點先出來打比賽

你叫人怪獸家長,咁你是唔是怪獸教練呀

樓主 我聽番來的版本,同你說的就有少少出入了!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

其實球証都有同你講過冇場外指導唔只一次

其實球証都有同他講過冇場外指導唔只一次,仲開米叫他不可以場外指導,他都唔理

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-8-15 13:11 發表

師兄人地唔係話唔知,係賽會無規定!
賽會無規定,有就有,冇就冇,什麼是無規定

身為教練叫對手的家長為怪獸家長已經唔應該

其實塲外指導的定義是否比赛進行中的指導?就算是世界級的比赛,在暫停和每一局完结和下一局開始期間也常見教練指導球員。

Manley 应該未有兒女,不明白父母的心情;教練可以有好多徒弟,但父母就只有這個親兒子,得失何其重要,一点点的小事,為何要用上「怪」。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 samson2012717 於 2013-8-15 13:21 發表
其實塲外指導的定義是否比赛進行中的指導?就算是世界級的比赛,在暫停和每一局完结和下一局開始期間也常見教練指導球員。
有分龄赛講明不设塲外指導,無暫停,無休息。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 charmway 於 2013-8-15 13:14 發表
其實球証都有同他講過冇場外指導唔只一次,仲開米叫他不可以場外指導,他都唔理

我地平民都知,教練唔知

如果標題令人有感不惜真系吾好意思。 但事情皆因一句無恥起!
才判只叫我吾好講禁耐 吾系叫我吾好講!

56 123
發新話題