發新話題

[砌版討論] 新人想問砌拍問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 nikipang9041 於 2013-8-15 15:19 發表
淘寶多假嘢,須平但得不償失啊,我果500元掉左入垃圾桶了
願聞其詳........

回復 41# 的帖子

塊板冇彈力,d膠垃唔起,仲衰過d2星dhs

引用:
原帖由 nikipang9041 於 2013-8-15 19:12 發表
塊板冇彈力,d膠垃唔起,仲衰過d2星dhs
咁大鑊,咩板同咩膠?同邊間買?可透露嗎?
thx

回復 43# 的帖子

一塊蝴蝶王包一面狂3一面64個d囉,你自己上去睇下有好多

希望冇事,淘左極勁13同天極3 neo,最多人買果間....
另會晌香港買塊德國膠

淘寶見到勁平既butterfly同stiga都唔好亂買 假野黎
同埋一般假野都係熱門底板好似vis,tbs,rosewood,alc之類
紅雙喜藍綿膠,T05/64多數都係假野

butterfly野如果唔想係香港門市買 怕貴 最平都係唯有日本訂貨過黎
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

引用:
原帖由 gx7615 於 2013-8-15 20:37 發表
淘寶見到勁平既butterfly同stiga都唔好亂買 假野黎
同埋一般假野都係熱門底板好似vis,tbs,rosewood,alc之類
紅雙喜藍綿膠,T05/64多數都係假野

butterfly野如果唔想係香港門市買 怕貴 最平都係唯有日本訂貨過黎
淘寶買番中國制既貨,應該唔會有大問題掛....

其實你這配搭在香港都是500……550不用去大陸買喔
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 atcf 於 2013-8-15 23:17 發表
其實你這配搭在香港都是500……550不用去大陸買喔
香港得勁極7,好似唔覺有13…
買左啦,係德國膠就香港買番

如果香港買,3百零蚊4百,有咩板推介,thx

回復 50# 的帖子

我打塊銀河e1真空燒幾好力約$215,正手baracuda$240 反手Palio cj8000 長効$65
不過要$520,或者正手考慮平d嘅普狂3約$120 用一輪開左膠應都幾好打的

引用:
原帖由 nikipang9041 於 2013-8-17 23:03 發表
我打塊銀河e1真空燒幾好力約$215,正手baracuda$240 反手Palio cj8000 長効$65
不過要$520,或者正手考慮平d嘅普狂3約$120 用一輪開左膠應都幾好打的
可能我講得唔好,我意思係3百零4百蚊剩板
而家諗諗下都係砌好少少,廢事要再砌過仲煩
thx

而家應該會咁樣:
天極3neo
板同另一塊膠都晌香港買
板:約$400
膠:約$250
thx

回復 53# 的帖子

你用直板應該stiga v1 吾錯陞威做特價$415 幾抵,高禮澤都用佢

引用:
原帖由 nikipang9041 於 2013-8-17 23:47 發表
你用直板應該stiga v1 吾錯陞威做特價$415 幾抵,高禮澤都用佢
華星個網標360,不過兩間個價都唔知up唔update

回復 55# 的帖子

打去2間問下價錢......

Donic 有奧查300多元ok
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7

引用:
原帖由 atcf 於 2013-8-18 07:56 發表
Donic 有奧查300多元ok
咁v1呢?我見都有d 師兄推介

其實都要睇你打法配合塊板,yeo都好全面多人用,深之都做300尾,帶膠去會免費貼,手感又好,到你技術高d再買攻擊力強d板

300…400元都是這些選擇,大家差別不大,自己試下丰手感便ok了thx
木結他 m1jp R7

發新話題