發新話題

[砌版討論] 新人想問砌拍問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 atcf 於 2013-8-13 17:30 發表
如果跟我的建議,400ok了
但爬過文,紅雙喜膠多數都要灌油,好似好麻煩咁
同埋其實呢個價砌出黎,塊板係咪好差下

有好多球友都無查油的,到你球感有水準時你便會認識了,這個配置呢,對很多學生和中國的勁人都使用的,不用擔心,如果需要可pm本人喔,我可幫你貼埋thx

引用:
原帖由 atcf 於 2013-8-13 19:48 發表
有好多球友都無查油的,到你球感有水準時你便會認識了,這個配置呢,對很多學生和中國的勁人都使用的,不用擔心,如果需要可pm本人喔,我可幫你貼埋thx
而家諗住咁樣:
勁極13
正手hexar duro
反手neo天極3

這當然ok啦,不過是勁極7喔!這樣大約550元和想清楚正反手喔,因為大陸正手外國膠反手是用力正常喔thx

引用:
原帖由 wing8032 於 2013-8-13 20:11 發表

而家諗住咁樣:
勁極13
正手hexar duro
反手neo天極3
正反手掉番轉
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

點解反而掉轉正反既?

因為大陸膠正手,外國膠反手合乎自身發力喔
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

傳統正手要國產膠因它較重和順應正手較大動作拉扯, 反手用較輕而一CHOK / 捽起的外國膠
<-->
.

我仲諗住正手成日打,所以用靚d貴d既膠
點知原來掉轉

或者咁講,可以比到買一塊2百鬆少少既膠,正手用,有咩好選擇?
thx

咁就很多選擇喔,例如donic baracuda
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7

引用:
原帖由 atcf 於 2013-8-13 23:11 發表
咁就很多選擇喔,例如donic baracuda
正手用?

係喔,但就要650多元了,離你預期喔
木結他 m1jp R7

咁天極3有冇問題?使唔使轉第2款雙喜?
國產野淘寶平d既,圍到唔使咁貴
thx

天極和你這配搭ok了,但不要淘寶買喔,向本論壇店舖睇下價錢ok喔
木結他 m1jp R7

另想問,邊塊德國膠殺波會有類似爆玻璃咁既啪一聲
thx

Copper 帶有金屬聲,不過太彈,令控制方面減弱

回復 34# 的帖子

淘寶多假嘢,須平但得不償失啊,我果500元掉左入垃圾桶了

反手 729-08
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

729極光吾洗灌膠

發新話題