36 12
發新話題

[其它討論] 請問有冇人用過呢隻彭脹油

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動
引用:
原帖由 Baukaw 於 2013-8-10 23:53 發表

是否兩色不同效用?
我覺得應該係!而家仲試緊...但(橙色-Long Booster)搽完快有拱起既效果,但無咁快乾。而(綠色-普通)快乾d。

橙色-Long Booster: 效能維持約3個月

綠色-普通: 效能維持約1個月

而家我用綠色搽德國膠...橙色搽狂三

聽日再打...睇下有咩效果先...

兩色同價?,,,,,,,
Bty innerforce 兩面反膠

引用:
原帖由 Baukaw 於 2013-8-11 00:21 發表
兩色同價?,,,,,,,
綠色平d...

綠色的是快干澎脹油,但功效只有1個月。橙色就是我買了的,功效3個月。

約二十小時 的启源729

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

ok wo

貼左膠?...試左未呢?

今晚試

因彭脹油的使用方法出了問題,所以要撕下來再貼過,明晚再試

撕下來再上膠便還原了,可能要等足24小時才能上膠。

試完隻油試打後,覺得:-

比海上
更彈、更轉、手感還可以。
海上易整"林"海綿,之後再也搽效果稍遜。

比典馳
彈力稍高少少、旋轉和手感就差不多。
典馳俾人既感覺係OK 既,但就貴左D。

所以我就試緊有無3個月既效能!

回復 30# 的帖子

差不多一個月了,是否能保持效能?我自已因很少打,所以難比較。

Ka Lun 而家打左幾個月, 效果如何?  我都想買返支試下

不知是否较合用於中國膠,xiom,donic有效用嗎?
Bty innerforce 兩面反膠

我剛試左綠色的普通版,
塊膠捲曲得都幾犀利, 明顯比TRF的效果勁一倍(個人感受估計)
不過發現有一個小問題,
用的時候一定要有耐性, 要等2日, 完全風乾才可上膠水,
否則澎漲油和膠水會產生化學作用, 到日後起膠水積時會有問題(不容易起)
但如果等完全乾透才上膠水, 那便沒有問題了.
用在大陸海綿是會有很好的效果,
(只是個人認為)但不太適合用在外套, 勁得濟 !
後果自負 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我用過一次LONG BOOST在NEO狂3...感覺海綿變左日本海綿咁
我配在W5正手 相持比未灌個陣輕鬆好多
主拍:Nittaku Waldner Manchester
正:Nittaku Flyatt Hard 2.0
反:Butterfly BryceHighSpeed

36 12
發新話題