發新話題

港航延誤四內地客襲女地勤

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

港航延誤四內地客襲女地勤

d內地人都好野蠻,一d文化都無,連女士都打,唔怪得好多香港人對佢地都好反感,不歡迎佢地黎
http://hk.news.yahoo.com/%E6%B8% ... B%A4-224022874.html

回復 3# 的帖子

brother都唔係一兩次下話,自有自由行開始,香港人同內地人爭執是時有發生
唔通你係內地人

回復 4# 的帖子

我諗現在香港人唔會好以大陸人咁係公眾地方大聲講野,mouse晒係地下,亂拋垃圾吐痰,動不動又要賠償又打人下話
個人認為今次要罰佢地重d,如果唔係就害左佢地,佢地永遠唔會有進步,

回復 13# 的帖子

香港人太好人了 大陸人就是食住我地心地善良同斯文,走來香港屈錢羅著數又打人
導遊呀珍同澳門導遊比打都是一個好例子

回復 14# 的帖子

如果內地仲唔做公民教育,我諗十個有九個都是這樣

agree agree
我都成日去日本,感覺日本人公民意識咁強,是從小由父母教的,是不需要上堂學的,因為這些都是最基本的禮貌,守規,尊重別人都是最基本的,強國人富起來有可用,米好似成語咁講 紅紅綠綠馬騮衣服
英國貴族點解要學禮儀呀,米要做伸士,淑女羅,興幸香港受英國影響,香港人都算似番個上等人唔會好似強國人咁,去到邊都失禮所有華人

回復 21# 的帖子

agree見人靚,成機抽水

新消息:第二日有個大陸女人話飛唔到小產了,同佢老公要航空公司賠50萬,咁樣重話個別事件,偏見,咁樣叫明屈,香港人要起來了,不要重容佢地d大陸人,愛佢即是等於害左佢

發新話題