28 12
發新話題

港航延誤四內地客襲女地勤

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

港航延誤四內地客襲女地勤

d內地人都好野蠻,一d文化都無,連女士都打,唔怪得好多香港人對佢地都好反感,不歡迎佢地黎
http://hk.news.yahoo.com/%E6%B8% ... B%A4-224022874.html

樹大有枯枝
<-->
.

唔好因為一兩個人而對内地人有偏見
右手直板兩面反膠

題外話,其實早廿幾年前香港人係外國人心目中都係唔好,從D導遊口中,係我地去到外國時,D人覺得我地又嘈又無公德心
右手直板兩面反膠

個別事件。要俾空間才會進步。
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

有乜事可慢慢講, 不應動手動腳, 更不應動粗

咁如果一兩個"個別事件"發生時, 我們應做什麼?

可以出消防車碌死佢哋.  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

强國真係有好多枯枝,因為它的根也是枯的
這麼多的個別事件,還要多少空間才會進步

回復 4# 的帖子

我們沒有打人呀,唔好到强國人比

回復 3# 的帖子

brother都唔係一兩次下話,自有自由行開始,香港人同內地人爭執是時有發生
唔通你係內地人

回復 4# 的帖子

我諗現在香港人唔會好以大陸人咁係公眾地方大聲講野,mouse晒係地下,亂拋垃圾吐痰,動不動又要賠償又打人下話
個人認為今次要罰佢地重d,如果唔係就害左佢地,佢地永遠唔會有進步,

我都係土生土長既香港人,只係抱住大家中國人,本是同根生,相煎何太急呢?
右手直板兩面反膠

打人犯法梗係要罰,但係唔好張所有内地人定係唔好'

右手直板兩面反膠

回復 13# 的帖子

香港人太好人了 大陸人就是食住我地心地善良同斯文,走來香港屈錢羅著數又打人
導遊呀珍同澳門導遊比打都是一個好例子

舊年代教育不好,乜地區都興打尖,爭位.兩岸関連改變5到,5移民就適應.常提大便臭係搞事.

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

回復 14# 的帖子

如果內地仲唔做公民教育,我諗十個有九個都是這樣

引用:
原帖由 laukwok 於 2013-7-29 15:13 發表
舊年代教育不好,乜地區都興打尖,爭位.兩岸関連改變5到,5移民就適應.常提大便臭係搞事.
教育不好便要再學習, 不是胡亂發惡性侵空姐的脫罪理由
兩岸関連改變不到, 不是只得移民及啞忍兩項選擇, 難道真正愛港的人不想移民便一定要啞忍? 難道不可以要求外來者(大陸)接受香港的事物?
所謂入鄉隨俗, 是希望外來者(大陸)隨香港的俗, 而不是要本地人(香港)隨外來者的俗!!! 在香港, 適應的應該是外來的人, 而不是本港的人. 如果是北上大陸, 才應該適應大陸的生活
常提大便臭係搞事實在有趣, 明明是犯法也不應提, 要啞忍適應, 這是什麼社會? 請認清楚, 這裡是香港, 暫時勉強還算有法治的
如果常提大便臭係搞事實, 我建議不再需要什麼警訊, 因為騙徒騙錢, 賣毒者犯毒, 性侵者性侵, 是必然的是, 為何還要提醒市民小心? 小市民應該要適應犯罪者們吧

我亦認為不是所有大陸人都是壞人, 只希望"個別"事件不要像現在這樣不停重覆又重覆地發生…

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-7-29 15:38 發表
如果內地仲唔做公民教育,我諗十個有九個都是這樣
大陸D人先係需要國民教育一下.

如果有去個日本的BROTHERS,就會睇到人家教育同強國有什麼不同.

回復 13# 的帖子

强國人對我來說真係"好陌生",佢地有佢地嗰套嘅做嘢模式,我行我素
我地似是同根生嗎

28 12
發新話題