72 1234
發新話題

外援和六君子事件.

引用:
原帖由 lmichael 於 2013-6-29 18:51 發表

乒總有乒總既難處,你搵幾個有更份,但成績排名無咁高既做重點陪訓,選入港青,有幾多虎爸虎媽投訴爆......
但最攪笑的是你所講的虎爸虎媽的仔女,那麼多年有幾多個能堅持到最後?@@"

引用:
原帖由 HK-KC 於 2013-6-29 18:55 發表

但最攪笑的是你所講的虎爸虎媽的仔女,那麼多年有幾多個能堅持到最後?@@"
可能會堅持到入到名校後就算
如果新加2-3個名額係只為未來打職業, 唔係為入名校(例如簽約規定一定要打滿5年-10年職業), 唔知得唔得. 不過實行係來應該幾難下
可能好多人會覺得我講呢樣野好白痴, 不過如果引伸到d新諗法出來都唔錯

引用:
原帖由 TS2010 於 2013-6-29 11:34 發表
香港只係彈丸之地,無論資源同人材,都不能同內地與日本比。
如果日本好似香港咁引入幾個中國外緩,我相信曰本都唔會有天材出到赛。

其實任何國家好似香港咁引入幾個中國外緩,都唔會有天才可以代表自己國家出赛。

引用:
原帖由 samson2012717 於 2013-6-29 19:33 發表

如果日本好似香港咁引入幾個中國外緩,我相信曰本都唔會有天材出到赛。
日本都有國援的,但用法不同香港而已。

引用:
原帖由 阿舜 於 2013-6-29 19:17 發表

如果新加2-3個名額係只為未來打職業, 唔係為入名校(例如簽約規定一定要打滿5年-10年職業), 唔知得唔得. 不過實行係來應該幾難下
可能好多人會覺得我講呢樣野好白痴, 不過如果 ...
Haha.....中point.因為目標不同,所以保養期亦不同^^

你估好似我地呢d老人家,仲堅持到現在。^0^

引用:
原帖由 Q_Q 於 2013-6-29 13:10 發表
係咪劉X明、薜X嘉?
果然係行內人. X就X....X海X..

引用:
原帖由 阿舜 於 2013-6-29 19:17 發表

可能好多人會覺得我講呢樣野好白痴, 不過如果 ...
其實打少年精英同港青已經要簽協議書.

引用:
原帖由 金擇魚 於 2013-6-29 22:24 發表

果然係行內人. X就X....X海X..
當時結恆係有簡偉雄,陳獻鈞,李學榮,張文光,劉就明,馮浩然,聞啟泰,崔湛全。

其實都可以用日本隊現在既辦法,把有溍質既,比錢直接送去大陸做訓練. 呢個效果唔錯.

或者是吾主觀, 雀得球體加大到40mm算是令乒乓再普及的其中一個原因.
<-->
.

另一個係唔係潘瑞榮?

72 1234
發新話題