24 12
發新話題

港股跌逾五百點

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

港股跌逾五百點

drop again today
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

就來到基金半年結算, 大戶基金隨時散水, 而且19500點前重有咁多牛證街貨博反彈, D大戶肯定想再屠牛賺錢, 再跌多幾日都唔出奇

好恐怖!!!

睇翻呢幾年D格局,近期似乎同2010年11月高位前後呼應,

行緊巨型雙頂,最慘今年2月高位亦升不破2010年11月至2011年4月三個高位中既其中一個,

恐怕呢幾年既升市只不過係07年大跌市之後既一個大型反彈市,若以每次歷史高低位為準則,

由高位跌去50%為起碼去計,今次如果實屬反彈完結的話,個人認為恆生指數會去到13000點或樓下!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 24/6/2013 15:57 發表
睇翻呢幾年D格局,近期似乎同2010年11月高位前後呼應,

行緊巨型雙頂,最慘今年2月高位亦升不破2010年11月至2011年4月三個高位中既其中一個,

恐怕呢幾年既升市只不過係07年大跌市之後既一個大型反彈市,若以每 ...
弧圈兄,如果恆指跌到13,000,你沽左期指肯定賺大錢,到時記住請我飲茶。。。
比賽從不介意勝敗,友誼第一,只求開心

恆指跌至13,000可能性不大

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2013-6-24 16:14 發表

弧圈兄,如果恆指跌到13,000,你沽左期指肯定賺大錢,到時記住請我飲茶。。。
paul哥,上星期五我就係臨收市想沽期指,點知突然加左十幾%按金,又趕唔切入錢,

今日變成眼光光!!

引用:
原帖由 PhilipWong 於 2013-6-24 16:27 發表
恆指跌至13,000可能性不大
當年32000都冇人會認為跌到落萬鬆點!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 24/6/2013 16:32 發表

paul哥,上星期五我就係臨收市想沽期指,點知突然加左十幾%按金,又趕唔切入錢,

今日變成眼光光!!
弧圈兄,真可惜!搞到我無茶飲

出來打滾的都感受到磚頭, 貴金屬, 指數價格都是做出來, 裏面有些虛的, 雀得大散是遲早, 但因為很多項目都是麻鷹們和雀仔們對賭, 雀仔們看好就瀉, 看淡就起....... 加上近來眾多中資銀行推出穩定而高息的理財產品, 越多客人幫襯, 就越壯大隻麻鷹, 雀仔真是無啖好食.

<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-6-24 16:38 發表
出來打滾的都感受到磚頭, 貴金屬, 指數價格都是做出來, 裏面有些虛的, 雀得大散是遲早, 但因為很多項目都是麻鷹們和雀仔們對賭, 雀仔們看好就瀉, 看淡就起
=> Like x 10
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2013-6-24 16:37 發表

弧圈兄,真可惜!搞到我無茶飲
唔一定贏錢先有茶飲既,下次出黎打波我請飲茶囉!

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-6-24 16:38 發表
出來打滾的都感受到磚頭, 貴金屬, 指數價格都是做出來, 裏面有些虛的, 雀得大散是遲早, 但因為很多項目都是麻鷹們和雀仔們對賭, 雀仔們看好就瀉, 看淡就起....... 加上近來眾多中資銀行推出穩定而高息的理財產品, 越 ...
乒生果然係老江湖!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2013-6-24 16:56 發表

近來雀得茶酒特別好飲, 一於請飲茶酒
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2013-6-24 16:59 發表

近來雀得茶酒特別好飲, 一於請飲茶酒
幾時打波先?

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2013-6-24 17:01 發表

幾時打波先?
很多事未解決, PM才說
<-->
.

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 24/6/2013 16:56 發表

多謝!原來吹水都可以賺到餐茶

係咪聽者有分

today drop close to 300 point again
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

中鋁啊中鋁 都係ibond好

24 12
發新話題