發新話題

這個世界公平嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

這個世界公平嗎?

國家俾人打,話恐怖襲擊,
打人地國家,就話為正義而戰;
國家網絡受入侵,話黑客所為,
入侵人地國家網絡,就話為保持自己國安全。
你自己做以上既事,就合情合理合法,
人地做以上既野,就罪大惡極。
這個世界公平嗎?
本帖最近評分記錄
主板 : Taksim 直板 正手狂飆3-50, 反手 大維長膠388D-1 0.6mm

呢個世界不嬲都吾公平架喇
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我地香港政府提倡男女平等
你覺得真係可以成事?
公平呢樣野冇咩可能發生 太天真了

你估下佢D國民在華府門外紮營、抗議、請願,某國政府會唔會暴力清場呢?
本帖最近評分記錄
團結一致向前看

,呢個世界邊有公平架;有既都係呃你
右手直板兩面反膠

呢個世界不嬲都吾公平架喇  X 2
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

呢個世界係冇絕對嘅公平~~~

每個人公平的定義也不一樣...
主拍:Nittaku Waldner Manchester
正:Nittaku Flyatt Hard 2.0
反:Butterfly BryceHighSpeed

只有神治的國度才會有真正的公平!

恃強凌弱,以眾凌寡
弱肉強食,汰弱留強
呢D係大自然嘅定律!

Not fair

根本不可以公平去衡量事情, 因其一理由大多數人心目中的公平都是偏近在自己一方
<-->
.

呢個世界好難有絕對的公平 . 第1你憑什麼講公平 . 第2邊個同你講公平 . 第3點樣先係公平 .相信係呢個世界只有強者先有得選擇講唔講公平 . 真係有強權冇公理囉 !

唯一公平嘅就是每一個人都是由自己父母所生,就是這一剎那間是這個世界最公平

[img]        (\~~/)           (\~~/)[img]
                (~'.'~)         (~^.^~)            
               (_ (__)~o    (_(___)~o

絕對冇公平
见舍てられたる者は集うがいい。私が率いる!私が统べる!

引用:
原帖由 Happy仔 於 2013-6-20 19:21 發表
國家俾人打,話恐怖襲擊,
打人地國家,就話為正義而戰;
國家網絡受入侵,話黑客所為,
入侵人地國家網絡,就話為保持自己國安全。
你自己做以上既事,就合情合理合法,
人地做以上既野,就罪大惡極。
這個世 ...
美國佬一向都係咁,咁多年都冇變.

呢個世界係惡人當道.

本帖最近評分記錄

有錢咪得, 使乜同你講公平........錢是萬能, 冇錢萬萬不能
鍾華譽

如果你學正義女神蒙住眼, 咩都睇唔到
世界就公平

發新話題