37 12
發新話題

[砌版討論] Vega China 配咩橫板可以沖返到波?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 kelvinyaar 於 6/6/2013 20:13 發表
如果堅持要打vega china,買tenor or 紅雙喜506
如果轉omega4pro,九成市面上既板你都用到
我真係打算用下Omega IV Pro,好似幾萬能咁,同埋轉板風險大,又要所有嘢再適應過,轉膠算啦

Tenor係咩牌子?

天下武功, 無堅不破, 唯快不破

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2013-6-6 21:34 發表

我真係打算用下Omega IV Pro,好似幾萬能咁,同埋轉板風險大,又要所有嘢再適應過,轉膠算啦

Tenor係咩牌子?
omega4pro係除左tenergy之外我用過最好打的膠,tenor是nittaku的,其實yes橫板好麻麻,直板就可以,橫板cl比較好

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2013-6-6 23:32 發表

omega4pro係除左tenergy之外我用過最好打的膠,tenor是nittaku的,其實yes橫板好麻麻,直板就可以,橫板cl比較好
其實如果要同yes比,黑羽鳥會比較有力,而且還要好過cl,不過價錢就........貴左d.

我都係打YES ,
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

引用:
原帖由 天樂 於 2013-6-7 00:31 發表
我都係打YES ,
你塊YES唔係一般既YES

引用:
原帖由 monkey330 於 2013-6-7 00:38 發表

你塊YES唔係一般既YES
比你知道左tim
我正步向暴力球風
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

我唔即刻轉板因為YES用S2做反手打落真係一流,但正手真係唔多掂,如今為有上omega4pro定住先,正手應該會比而家好力返啲,就比賽轉板始終會冒險啲

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 6/6/2013 23:32 發表

cl = clipper?
我諗我嘅最終選擇應該會係Clipper + Omega4Pro。。。
我好窮家炸哈哈哈

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2013-6-7 02:02 發表

cl = clipper?
我諗我嘅最終選擇應該會係Clipper + Omega4Pro。。。
我好窮家炸哈哈哈
cl = clipper,建議買純clipper/cl cr,唔好買空心,如果唔係2邊蛋糕海綿既膠會好聚頭

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2013-6-6 21:34 發表

Tenor係咩牌子?
用O4PRO就預左小路球差過VEGA CHINA
VEGA CHINA比較趺..O4PRO就易起手,命中高D,但係打大場(如歌街)感覺冇咁實
我兩塊都試過,之後轉返狂飆

暫時最好唔買Xiom之厘個牌子既膠,以經唔係QC既問題,直頭係全線産品所有系列変晒,我以前係厘個牌子既Fans,但家下心死 ,唔知係design変左or raw materials or 代エ変左?根本以前的performance(快,轉,孤線曲墜...無晒,只剰下ー塊淋淋的死sponge!)

引用:
原帖由 leoxiom 於 8/6/2013 10:47 發表
暫時最好唔買Xiom之厘個牌子既膠,以經唔係QC既問題,直頭係全線産品所有系列変晒,我以前係厘個牌子既Fans,但家下心死 ,唔知係design変左or raw materials or 代エ変左?根本以前的p ...
塊omega4pro無想像中咁轉
唔知關唔關事。。

配stiga V1都唔錯

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2013-6-8 18:25 發表

唔知關唔關事。。
絕對關事

引用:
原帖由 F1Hunter 於 2013-6-8 18:25 發表

唔知關唔關事。。
其實omega4pro賣點係比較快,彈性不錯..要轉應該sigma膠面張力較合適你..

cl cr 同就咁cl 有咩分別, 邊塊好力啲?

碳板比較有力

37 12
發新話題