發新話題

[綜合技術] test

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:20 下沉

回復 1# 的帖子

我已講左扣分既理由, 我又唔係刪你既貼
我認為樓主某D論點的確有理, 但言語間充滿挑釁. 你自己可能唔覺, 但你見唔到有好多回覆都認為你言語上有所侮辱嗎? 而家唔係已經展開罵戰嗎?
我建議你發貼時中肯一點, 但樓主認為不中聽, 認為刪貼是最好的方法, 咁我都無辦法
本帖最近評分記錄
  • sorry +2 非常贊同 2013-6-4 13:41

分可以當飯食?只允許每個人擦你鞋,不能容忍有人反對你?如此心胸狹窄之人,好打極有限

現在"死無對證"了

我平時都很少回復帖子,需然楼主的理論系有道理,但理論中充满挑釁,以致論擅各球友的回復,公道自在人心,請各球友想想

其實樓主既言論同錄像,都有D參考價值,唔認同既咪當反面教材囉,攪到佢玩小氣,潛左水. 樓主係某攝影論壇既遭遇都差唔多.

請大家冷靜討論
不要人身攻擊
否則一律扣分刪帖處理

呢個課題 , 係要配合實驗先有結果

我個人打法都係直板單面為主
係 我係識橫打 , 但係唔叻 , 橫打真係見到叉燒波先會用
我9乘反手位ge波都係用推擋處理 , 我又唔覺有問題wor

係 , 最後我都係輸波多
但輸gei只係我本人輸
唔係直板單面輸
開啟乒乓之門 : BTY Chinese-L
常規:Yasaka MEO
        Yasaka Sweden Extra

我d 業餘九流波,邊有咁多時間同$去練波呀,打單面玩得happy就算架啦。。。
如果咁都要比人奇視,又真係冇引架。。。

thanks for sharing

引用:
原帖由 閃電俠 於 2016-12-22 18:40 發表
一萬人一萬種論點,人多是非多,唯有置身事外
單面與雙面,並無絕對的輸贏。唯有要參考就是 功力的高低。功力高者贏功力低,假若沒有功力你連板都控制唔到,波控制唔到。日直單面 簡單實用,好的發球,好的步法,好 ...
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

直板單面可以打出雙面的效果,關鍵在於握拍技術。

我覺得冇絕對,即使世界級專業球手比賽,都有單面贏雙面例子

例如柳承敏贏王皓果場係經典既一場。

無論單雙面,直橫板,定係唔同性質既膠皮都係比技術

所以係無絕對的。
主板:個性蝴蝶王      副板:個性龍五      日直:Speed   90 特厚
正手:藍省狂3           正手:黑標省狂3    單面:Tenergy 05
反手:Dignic 05         反手:黑標省狂3

正膠:Clipper Wood   長膠:Senso V3   中直:YEO
正手:Spinpips Red   正手:Neo 天極2   正手:Neo 天極2
反手:敏沖                 反手:Curl P-1R    反手:Vega Asia

一開波大家砌入點唔同,問同答和討論的出發點都唔同,冇得好拗,拿世界準測放落去業餘度,無語

絕對可行,你唔怕輸到阿媽都唔認得就得

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2016-12-25 10:26 發表

馬龍及黄鎭庭都是兩面攻打法,但是馬的基本功優勝,所以赢了。
中國隊打單面都打贏打兩面既黄鎭庭,大家都唔同級數 。現在搵唔到片,睇過一場近年馬龍對一位北韓打日直既選手既比賽片,比數都接近過馬龍對黄鎭庭

其實唔係信邊個,話人抄野,都要有証據,你估 lea 到係溏心風暴

都話左又黏多件囉

由樓主發帖到現在都好幾年,時間亦可證明一切 . 打單面同打雙面既技術,同不同派別既武功一樣,本無高低之分,只有難練、易練同適唔適合練既分別,一切隨緣不可強求 !
本帖最近評分記錄
  • Kenixting +10 非常贊同 2016-12-27 21:30
乒超領隊 : 雄昇球會

發新話題