發新話題

[球板討論] 板頭長寬問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

板頭長寬問題

發現日式橫板比德國牌子係板頭長寬方面都短.  係因為日本人較歐洲人細粒, 抑或板頭細的力量會好的?
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

引用:
原帖由 johnli 於 2013-4-25 09:44 發表
發現日式橫板比德國牌子係板頭長寬方面都短.  係因為日本人較歐洲人細粒, 抑或板頭細的力量會好的?
我只係知道, 板面大比較適合弧圈, 板面細比較適合快攻.
橫板 157mm長 x 151mm闊 就係好正統的Stiga板面.

當然你試下下面果快, 如果真係拉到就堅la~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-4-25 10:36 發表

我只係知道, 板面大比較適合弧圈, 板面細比較適合快攻.
橫板 157mm長 x 151mm闊 就係好正統的Stiga板面.

當然你試下下面果快, 如果真係拉到就堅la~~~~
http://msnbcmedia.msn.com/j/MSNBC/Componen ...
早知係咁, 就問下你係先啦.  依家果塊板板頭大果然係好好拉.

我又中左呢塊板毒啦, 佢介紹話拉攻型, 但板頭較細. 不過板好靚, 做工亦好好.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

引用:
原帖由 johnli 於 2013-4-25 10:51 發表

早知係咁, 就問下你係先啦.  依家果塊板板頭大果然係好好拉.

我又中左呢塊板毒啦, 佢介紹話拉攻型, 但板頭較細. 不過板好靚, 做工亦好好.
橙色是奪目(鮮橙或鮮紅等配搭灰色或沉色像特別夾), 但這細板面, 拉波離心力小, 怎拉到個波撞到都拋出界 隻隻牌子都有的貨是亂來的, 只是有些牌子特別少..... 有些產品知道它開高了價, 等它減, 還死硬不減, 大家鬥等.

<-->
.

發新話題
最近訪問的版塊