發新話題

[膠皮討論] Xiom hayabusa zxi vs Butterfly Zhang Jike FL

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Xiom hayabusa zxi vs Butterfly Zhang Jike FL

想請問硬度方面,哪一塊較為理想?我既打法係進攻形,以前打開直拍YE2

謝謝各位的寶貴意見

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-4-18 10:40 發表
友壇有評測可以去睇下!
想問下友壇既網址係?

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2013-4-18 12:27 發表
zxi已訂,半個月後話你知
好丫,唔該哂! 你在網上訂??

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-4-21 20:46 發表

轉貼:Zxi 已試,好正。 手感清脆,不硬不軟,夠力,反手vega japan 起下旋輕鬆,反手彈擊超快。 正手joola 雷神打撞磨好轉,弧線低,到枱向下聚. Zxi is  more stable and 甜區大. 拍重心傾拍頭 ...
感謝, 很詳盡的分享,在網上訂購嗎?質素會否參差?我現在打的yes偏軟,看你的評論,我相信比當年的ye2軟身,亦比起我現時打的yes硬,轉橫拍後打法也改變了,不可能再用以往直拍的枱內快攻了,要轉為中遠枱相持了,另外想問問,控制方面如何?

引用:
原帖由 willhunting000 於 2013-4-23 11:25 發表
感覺像zlc,但好控得多純木味重!
在哪裡購買? 網上訂抑或在香港某店舖可以買?

邊度訂抵D? 我見IRUIRU 有,同tabletennisdb.com 有,師兄喺邊度訂?

可以同佢地講低打咩重量

師兄用幾多g?

回復 17# 的帖子

IRUIRU 度訂要13500 YEN 一塊,依家日圓平左D,咁所以都OK!!! 我都好似15樓既師兄咁,覺得日本既貨源會好D,擔心歐洲會有A貨拍

回復 4# 的帖子

4樓樓主,你在哪裡訂貨的?

已訂,但係要等個多星期才到貨

好緊張,聽聞幾好咁,希望會啱自己打

我依家用緊YES 正手PALIO 藏龍,反手DONIC BARACUDA,唔知有呢XIOM HAYABUSA ZXI 塊拍既師兄用緊咩膠? 請分享一下

新板XIOM HAYABUSA ZXI 到貨,因為上一塊拍涂左有機膠水既關係,呢一塊拍要再換膠

原本打算賣掉塊YES,但係最終返大陸練波既時候,有位教練願意用佢塊STIGA CLIPPER CR 同我換,二話不說換左返嚟做練習拍,非常開心

發新話題