發新話題

新人求一起打球练习基本功

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

新人求一起打球练习基本功

新人报道!年龄32,女,已有三年未摸球怕,想找可以打定点球球友,一起练习基本功,我是左手削球。可以练习攻球和搓球。
在杏花邨,哪里打球比较方便?

李皓睛都因為小練削球對攻所以只得第三,一定好多人想練習。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

我最近都找到一個削球手做我的陪練!好好玩架!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 vvb520 於 2013-4-11 16:29 發表
新人报道!年龄32,女,已有三年未摸球怕,想找可以打定点球球友,一起练习基本功,我是左手削球。可以练习攻球和搓球。
在杏花邨,哪里打球比较方便?
杏花邨下面有D乒乓球檯 , 我部係住東區 , 都係新手 , 如果你唔介意可以一齊玩
開啟乒乓之門 : BTY Chinese-L
常規:Yasaka MEO
        Yasaka Sweden Extra

回復 4# 的帖子

杏花邨有的话可以先在这里打,先生觉得如何?都是练习,无所谓新手,我也水平一般:)

回復 5# 的帖子

可以呀,睇下就唔就到一齊放假

我住筲箕灣請問你咩時間打波呢?不過我好屎波架
右手直板兩面反膠

其實你都可以報由譚校長主辦既週五東區球局,有好人陪你打
右手直板兩面反膠

回復 5# 的帖子

可以呀,睇下就唔就到一齊放假

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-4-11 18:59 發表
其實你都可以報由譚校長主辦既週五東區球局,有好人陪你打
就是想多练习基本功,感谢您的推荐!不知道杏花邨这里有什么地方打,我还不清楚

回復 10# 的帖子

師姐放例幾?

去到咁遠,住新界想約都幾難

现在打削球的不多,可以说少之又少,非常乐意一起练球!
喜歡汽車,愛好乒乓球。每天努力,讓它們轉得更快......

你可以报名星期三的宵夜球局,我也住在港岛东,有空一起练!
喜歡汽車,愛好乒乓球。每天努力,讓它們轉得更快......

引用:
原帖由 藍劍 於 2013-4-23 23:58 發表
你可以报名星期三的宵夜球局,我也住在港岛东,有空一起练!
一看是宵夜球局,就被吓住,止住脚步不敢报名 了,小生睡的早,还不习惯半夜打球。不过,可以约的早点打

我都好想同削球手切磋球投,但係杏花村太遠了 ... :(

發新話題