發新話題

[球板討論] 初試紅鳥羽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 Tat^_^ 於 2013-3-31 15:13 發表

THANK YOU
好彩都仲有幾塊舊膠,試完m1,下次試o4p

紅毛鳥冇咁爆,打落點多!
Rosewood 5 我都打過,脫板比較快,同彈D

引用:
原帖由 kenken168 於 2013-3-31 17:50 發表
紅毛鳥冇咁爆,打落點多!
Rosewood 5 我都打過,脫板比較快,同彈D
kenken兄,你之前打開o4p感覺如何?

回復 23# 的帖子

O4 彈,開波會出枱D,因為咬,拉波都好。

小烈  如果你上M1,包你即刻C塊番出來.
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 Tat^_^ 於 2013-3-31 14:50 發表

紅鳥打發力和連續性高?
喜歡打一板過的未必喜歡紅鳥係唔係因為唔夠沖,唔夠爆?
也不是,7夾板速度絶對有保證。
能不能夠爆同沖似乎和”技術”比較有關連。
但紅鳥羽容錯性和穩定性絕對不用懷疑。
各方面也十分平均的一塊板。

引用:
原帖由 eddieho 於 2013-3-31 18:14 發表
小烈  如果你上M1,包你即刻C塊番出來.
上左m1了,不過我都覺得唔好打的,因為家中四支木板都上過m1,全部都唔好打,聽日試埋e支

引用:
原帖由 _小烈_ 於 2013-3-31 21:00 發表

上左m1了,不過我都覺得唔好打的,因為家中四支木板都上過m1,全部都唔好打,聽日試埋e支
你試下Andro Rasant丫~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-3-31 21:04 發表

你試下Andro Rasant丫~~~
Alan 兄,Rasant 速度會唔會太快,正手或反手適合多一點?

其實打開小鳥的組合,用上紅鳥去一樣ok..等試完m1,最換o4,就試新野

引用:
原帖由 kenken168 於 2013-3-31 21:43 發表

Alan 兄,Rasant 速度會唔會太快,正手或反手適合多一點?
不會, Rasant面膠韌, 所以正手無問題!!
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 _小烈_ 於 2013-3-31 21:00 發表

都係同一答案LA!
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2013-3-31 22:21 發表

都係同一答案LA!
但我覺得05一定好打 但價錢
m1放在木板,手感真係好怪,要下下大板大板先發揮到

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-3-31 22:14 發表

不會, Rasant面膠韌, 所以正手無問題!!
想問rasant係咪旋轉90度果d?

引用:
原帖由 _小烈_ 於 2013-3-31 22:27 發表

但我覺得05一定好打 但價錢
m1放在木板,手感真係好怪,要下下大板大板先發揮到
不要打o5,打G1正好多!

點解放M1 會唔好打架?我VISCARIA FL配M1 好沖...弧線好靚,係唔夠轉
紅毛鳥係純木?

引用:
原帖由 Tat^_^ 於 2013-3-31 23:04 發表
點解放M1 會唔好打架?我VISCARIA FL配M1 好沖...弧線好靚,係唔夠轉
紅毛鳥係純木?
蝴蝶王配M1緊係沖同轉LA!看我簽名就知LA!

引用:
原帖由 _小烈_ 於 2013-3-31 22:51 發表

想問rasant係咪旋轉90度果d?
不是, 係Hexer HD後又一力作!!
< -- 新手中的低手

紅毛係純木,m1暫時睇落都係放在炭板比較好,放係硬7層木板都打得下

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-3-31 23:13 發表

不是, 係Hexer HD後又一力作!!
講到力作,有機會就一定試下,不過我塊白金同o4都幾新下,要遲下先換

發新話題