發新話題

[其它討論] 這還可用嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

這還可用嗎?

今日同個學過波嘅朋友仔打波,忽然羅友痕交換拍玩下,我直佢橫
搓左幾球,根住我朋友覺得我用橫板好過直板,仲半送半借咁俾左佢塊後備拍我叫我有興趣就攞去試下
但佢塊板有D破損,唔知有冇影響,同是否可用
勞煩各位師兄幫手睇睇,謝謝
另外,除左塊板有損傷之外,我朋友話呢塊板都算幾快,所以佢先唔用
因為我朋友打法係以弧圈同落點為主
請問師兄們呢瑰板啱唔啱新手�學習用,謝謝
又或者師們仲有冇其他好介紹
Thanks very much

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
開啟乒乓之門 : BTY Chinese-L
常規:Yasaka MEO
        Yasaka Sweden Extra

呢塊板真係幾彈 , 好似玻璃gum gei聲

板面应该是改小了吧!
洪华山

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2013-3-27 06:39 發表
板面应该是改小了吧!
我唔知佢有冇改過 , 不過佢本身有打算改 , 所以畫左D缐上去

如果樓主想轉横板,建議你平平地買塊Ye用吓先!學習手感同發力先會好D!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

Stiga Energy Wood 絕對係一快練波或計分的好板!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-3-27 08:52 發表
Stiga Energy Wood 絕對係一快練波或計分的好板!
明白師兄 , 但我手上呢支損壞實在太嚴重 , 有D未爛既位都準備爛
我唔敢梪佢 , 始終唔係我gei

引用:
原帖由 時雨 於 2013-3-28 03:46 發表

明白師兄 , 但我手上呢支損壞實在太嚴重 , 有D未爛既位都準備爛
我唔敢梪佢 , 始終唔係我gei
甘自己砌一塊來練習LA!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-3-27 08:52 發表
呢塊應該係super carbon
唔係energy wood

打波定打交, 好似去開完片甘.

我個朋友打YEO都幾好打,另外,YE2都係不錯既選擇,我打直拍既時候用佢,而家轉左橫拍,不過已經無用YE2呢個系列!!!

又或者可以試用XIOM HAYABUSA ZXI,好評如潮

Thx every bro's  reply 55

發新話題