36 12
發新話題

裁判斷片加錯對方的分數!

其實成局比賽,只有一球出了問題,而裁判亦已經即時糾正
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

在片中,我見到的情況是這樣的。

當10:9的時候,裁判誤將重發球判斷為楊得分,把分牌轉為10:10。

當時球員及觀眾未有發覺,而李亦按照原本正確的發球次序發球,並由楊得分。

但原本這一回合的正確分數為10:10,而此時裁判把分牌顯示成11:10。當時在場家長提出糾正,而裁判亦即時糾正過來。

因此,我個人認為,這一局,裁判的確出現了誤判的情況,但並無偏幫任何一方球員。

乒匯乒乓球會

應該係第五局 有冇第5局片?thx

不過如果場波無人睇提分,比賽結果米改寫

引用:
原帖由 ping-pong小子 於 2013-3-19 07:29 發表
http://www.youtube.com/watch?v=S3jEWTiNU&feature=youtu.be
看片後, 覺得..
在10:9的時候, 藍色發球後迅即把球接住,
1. 球證的手指指一下是甚麼意思呢? 是指擦網嗎? 請網友解答!
2. 如果是指擦網, 那這球應重發, 但我相信當球證指出重發後就斷片了..
結論.. 這位球證不是第一次了!
再者, 藍色發球看不清楚, 但紅色的發球向後拋到真係冇朋友做, d裁判質素真係不同凡響..

最後的結論.. 就標題而言.. 這不是偏幫.. 係斷片..
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

請在9:9留意裁判,佢鬼鬼祟祟咁
Ping-Pong Ball

不只是這球,仲有2球都係咁
引用:
原帖由 太陽之子 於 2013-3-19 10:08 發表
其實成局比賽,只有一球出了問題,而裁判亦已經即時糾正

引用:
原帖由 ping-pong小子 於 2013-3-20 19:20 發表
請在9:9留意裁判,佢鬼鬼祟祟咁
不好太偏激,球証與球員非親非故.當時球証可能累,精神不太集中至犯了小錯,况即己加糾正.
大人有大量,好吧
心中能容能恕
人間沒事沒非
本帖最近評分記錄

我依家都唔怪佢啦,可能佢有私事/累,精神不太集中

引用:
原帖由 ping-pong小子 於 2013-3-20 19:37 發表
我依家都唔怪佢啦,可能佢有私事/累,精神不太集中
good,孺子可教也

好小事姐 咁都叫亂加分-.-

個人認為,當值裁判可能真的亂了一下,翻分牌時才會有那個表情。他亦是無心之失。

就該局來看,我認為他表現得已經算不錯。

乒匯乒乓球會

我試過打區賽擦邊,球証看不見比錯分,不過對手球品好,糾正球証,thank you
我果位球証好似70幾歲
不過有時球証有d大年紀,眼力不好,真係會看錯,不過一定專重球証判決

我都覺得果位裁判先生表現都尚算正常,加錯分都有修正,未有偏幫之嫌.

我諗個judge 應該係女仔.

做球證真係難 , 咁小事都好鬧-.-

36 12
發新話題
最近訪問的版塊