22 12
發新話題

70後揮手區

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

70後揮手區

大家好。小弟1979。波齡有5-6年左右啦,但有十幾年冇打

直板。學習橫打中。

你好。咁握下手啦

引用:
原帖由 kei 於 2013-3-7 17:56 發表
有無d叔叔爭住認自己98年, 15歲?
如果無, 我認lor,

引用:
原帖由 on520 於 2013-3-7 18:11 發表
努力、加油
小弟75年,廿幾年冇打,打番一年多D,練唔好横打,近月直情轉埋横板!!
我打番只有兩三個月.都覺橫打難練(始終流緊推檔backhand血),之後諗縮數買塊日直打(為免出醜).但打打下日直又覺得橫打技術好有需要,又走去"痴"塊膠日直後面...

現在塊日直一掂波就彈到飛起.完全駕馭不了...

引用:
原帖由 eddieho 於 2013-3-7 21:56 發表
小弟70年,打番波大約4年.
打番4年,現在應該很強了

handshake 小弟1969年 , 直板 , 波齡都係5,6年 ;少年時為爭出賽機會 , 經常廢寢忘餐地練習乒乓球 。六年前為培養兒子而重拾球板 。但因疏於操練 ,  近年已不是他對手.............. 也因此沒有腳再打了 [/quote]

哈哈,恭喜有接班人了.
我有排都未可以同個女打

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 old-cake 於 2013-3-7 22:36 發表
大家好,小弟50後,打返波五,六年,仲係度試緊吾同的膠,可能一直試到收山都未搵到個最佳配對
係呀,太多太多選擇了.正,生,長,反,防孤.......全部都有佢特色,我又係全部都想玩.仲要咁多稗子咁多型號.......
諗起都頭痛

引用:
原帖由 xstar924 於 2013-3-7 23:26 發表
小弟70年,打番波大約八個月,巳經買左四塊板啦!破財
我都中左毒,現代產品實在太吸引........

引用:
原帖由 ngaiyin 於 2013-3-9 20:38 發表
師兄住那區?
點解咁問呢? 唔通師兄睇中我囡囡

引用:
原帖由 xstar924 於 2013-3-9 17:00 發表
依家租發球機練習橫打,練到手痛腳痛腰又痛!
我同個fd 互相開波練,可以調節慢D,但都好攰好攰㗎

引用:
原帖由 keung 於 2013-3-8 16:42 發表
71年二十年無打,最近3個月打番,一直用直板,最近因用直板打到手痛所以轉用横板。
最緊要打得開心

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-3-8 14:49 發表
我年幾同你差不多 ,多謝指教
多多指教

引用:
原帖由 necky 於 2013-3-8 08:07 發表

我71年 打番波7-8個月 技術就好水皮啦  但計埋直橫拍已有10塊拍 好似失控咗啦
同感,我打番兩個月左右,都買左3塊。仲想買

引用:
原帖由 gattfry 於 2013-3-8 01:03 發表
小弟74年,廿年冇打,打番波大約2年,我都係,巳經買左四塊板

引用:
原帖由 eddieho 於 2013-3-8 07:14 發表

我打番4年,永遠保持5塊板到.其他放番出去LO!

引用:
原帖由 necky 於 2013-3-8 08:07 發表

我71年 打番波7-8個月 技術就好水皮啦  但計埋直橫拍已有10塊拍 好似失控咗啦
打波前諗用邊塊都好頭痛喎

引用:
原帖由 eddieho 於 2013-3-9 23:13 發表

米寫左在我簽度LO!
係喎! 嘩嘩!!全部都極品嚟嫁喎

回復 41# 的帖子

哈哈.入啦,我這兩天又入了兩塊

引用:
原帖由 nwa10 於 2013-3-11 13:34 發表
老兄你同我地一樣中了毒了
中了 中了

引用:
原帖由 gattfry 於 2013-3-12 10:38 發表

which two?
YCA & YEO 兩塊都二手.
YCA 跟省狂三and 友誼 729super $450
YEO 背面跟T64fx 正面自己上了國狂3 共$1180
但這兩板在本人第一次球局上,已被不同的球友看上.小弟唯有成人之美,同價相讓出去了!

22 12
發新話題