54 123
發新話題

70後揮手區

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

70後揮手區

大家好。小弟1979。波齡有5-6年左右啦,但有十幾年冇打

直板。學習橫打中。

我 88 年,今年25碎
看來無緣跟你揮手
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

你好。咁握下手啦

有無d叔叔爭住認自己98年, 15歲?
如果無, 我認lor,

努力、加油
小弟75年,廿幾年冇打,打番一年多D,練唔好横打,近月直情轉埋横板!!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2013-3-7 17:50 發表
看來無緣跟你揮手
貓哥得25碎??
但点解你可以打先進運動會嘅?

引用:
原帖由 on520 於 2013-3-7 18:27 發表

貓哥得25碎??
但点解你可以打先進運動會嘅?
有咁既事,點解我唔知
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2013-3-7 19:04 發表

有咁既事,點解我唔知
唔通我認錯人?? 阿陳生

小弟70年,打番波大約4年.
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

handshake 小弟1969年 , 直板 , 波齡都係5,6年 ;少年時為爭出賽機會 , 經常廢寢忘餐地練習乒乓球 。六年前為培養兒子而重拾球板 。但因疏於操練 ,  近年已不是他對手.............. 也因此沒有腳再打了

引用:
原帖由 dannyyslhk 於 2013-3-7 22:27 發表
handshake 小弟1969年 , 直板 , 波齡都係5,6年 ;少年時為爭出賽機會 , 經常廢寢忘餐地練習乒乓球 。六年前為培養兒子而重拾球板 。但因疏於操練 ,  近年已不是他對手.............. 也因此沒有腳再打了
我同你都好似,朗朗學波我又打番波!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

大家好,小弟50後,打返波五,六年,仲係度試緊吾同的膠,可能一直試到收山都未搵到個最佳配對
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

小弟70年,打番波大約八個月,巳經買左四塊板啦!破財
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kei 於 2013-3-7 17:56 發表
有無d叔叔爭住認自己98年, 15歲?
如果無, 我認lor,

引用:
原帖由 on520 於 2013-3-7 18:11 發表
努力、加油
小弟75年,廿幾年冇打,打番一年多D,練唔好横打,近月直情轉埋横板!!
我打番只有兩三個月.都覺橫打難練(始終流緊推檔backhand血),之後諗縮數買塊日直打(為免出醜).但打打下日直又覺得橫打技術好有需要,又走去"痴"塊膠日直後面...

現在塊日直一掂波就彈到飛起.完全駕馭不了...

引用:
原帖由 eddieho 於 2013-3-7 21:56 發表
小弟70年,打番波大約4年.
打番4年,現在應該很強了

handshake 小弟1969年 , 直板 , 波齡都係5,6年 ;少年時為爭出賽機會 , 經常廢寢忘餐地練習乒乓球 。六年前為培養兒子而重拾球板 。但因疏於操練 ,  近年已不是他對手.............. 也因此沒有腳再打了 [/quote]

哈哈,恭喜有接班人了.
我有排都未可以同個女打

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2013-3-7 17:50 發表
看來無緣跟你揮手

引用:
原帖由 old-cake 於 2013-3-7 22:36 發表
大家好,小弟50後,打返波五,六年,仲係度試緊吾同的膠,可能一直試到收山都未搵到個最佳配對
係呀,太多太多選擇了.正,生,長,反,防孤.......全部都有佢特色,我又係全部都想玩.仲要咁多稗子咁多型號.......
諗起都頭痛

引用:
原帖由 xstar924 於 2013-3-7 23:26 發表
小弟70年,打番波大約八個月,巳經買左四塊板啦!破財
我都中左毒,現代產品實在太吸引........

54 123
發新話題