發新話題

[砌版討論] 我係用橫板 反面想用M3, 木板想用butterfly

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
狂飆2發力好沖 亦都幾旋 小球控球亦可
不過唔夠全面 自己取捨
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-14 23:34 發表

奇怪的理論,bty有咁多不同結構既板,我就不相信沒有適合打dhs膠既板,另外你想講nittaku既板定係膠?
bty係香港買到的型號有限
而當中大部分我認為配狂飆不好打
你有幾多板?
重型YEO使用者
金棕櫚行貨93g 茹林行貨93g
新日版92g 舊歐版92g
仍待收集重型新歐版及舊日版

引用:
原帖由 ttprince 於 2013-2-15 10:40 發表

bty係香港買到的型號有限
而當中大部分我認為配狂飆不好打
你有幾多板?
有咩型係香港訂唔到買唔到而又適合打狂?我打過既板唔多,不下100塊,而存量都係得70幾塊,見識有限。但不會不學會無術,胡言亂語

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-15 13:43 發表

有咩型係香港訂唔到買唔到而又適合打狂?我打過既板唔多,不下100塊,而存量都係得70幾塊,見識有限。但不會不學會無術,胡言亂語
我打過ge板都係百幾塊左右啦
得閑都同廠商老板傾下木材咁 有時仲試下d試驗品咁
bty冇話一定唔可以打狂飆ge..只不過打德國或日本效果更好
重型YEO使用者

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-15 13:43 發表

係咪無言亂語就唔知啦
只是試驗五六百件器材后的經驗而已
各位都可以說出自己的體驗
在這論壇幾乎所有器材帖都有人回叫人試M1,S1果類
沒有試過其他器材的真不要誤人子弟
重型YEO使用者

乒備競賽

我又玩~~~

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 ttprince 於 2013-2-15 14:55 發表

係咪無言亂語就唔知啦
只是試驗五六百件器材后的經驗而已
各位都可以說出自己的體驗
在這論壇幾乎所有器材帖都有人回叫人試M1,S1果類
沒有試過其他器材的真不要誤人子弟
見唔到你分享經驗,只見到你既挑剔,而且未見過你回應bty有咩香港買唔到而又適合打國膠既板

其實bty 孔令輝 等果類軟五夾都岩配大陸膠
ZLC ALC 呢類都岩
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

引用:
原帖由 neku 於 2013-2-15 16:55 發表

見唔到你分享經驗,只見到你既挑剔,而且未見過你回應bty有咩香港買唔到而又適合打國膠既板
哦...係咁ga la...唔好睇我寫咩lo
重型YEO使用者

引用:
原帖由 alanchan 於 2013-2-15 15:27 發表
乒備競賽

我又玩~~~

wa~其實想請教平時會收係邊?

主拍 - nittaku rutis C 75g
         - nittaku ludeack CS 88g (半收藏)
練習 - stiga ac carbon CS 85g

For my own experience, for new beginer, You don't need to spend that much money. I guess step by step, becuase in the future,  differnt standand different mix and match,  May be you will try more than thousand differnet blades, and then you will find one is really suitable for your own.   be cool.  
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

Butterfly SRIVER

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Butterfly 舊版施碳

可打 狂飆 / 天極 既 bty板,可能係 舊boll / 普碳 / 施碳 掛 !

Butterfly 舊版施碳?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

alan 兄:

睇完你既器材, 我呆左一陣.  真係好多啊, .   以為我同事有10塊板算多, 真係小毛見大毛.  睇來只有板兄先可以同你show hand.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

我想我也應該有資格講一講 Butterfly 底板吧 ?

在最高峰時期, 我也曾經擁有過大約150-200塊底板....
套膠, 暫且不說了....

Butterfly 系列的底板, 都應該試用過 90% 以上,
其實沒有話甚麼膠不能配甚麼板的根據(沒有最好的, 可能只有更好的)

至於 Butterfly 板配紅雙喜套膠, 這不是正正現在很多國家隊球員用緊的配備嗎 ?!

引用:
原帖由 ttprince 於 2013-2-15 17:07 發表

哦...係咁ga la...唔好睇我寫咩lo
呢條友都唔係第一次,無料又扮識,次次都要俾人抦先舒服
本帖最近評分記錄
  • monkey330 -5 請不要人身攻擊 2013-2-17 17:37

引用:
原帖由 Kinng248 於 2013-2-16 00:53 發表

呢條友都唔係第一次,無料又扮識,次次都要俾人抦先舒服
多謝wo..識唔識野尼d真係好主觀
係冇犯版規的情況下,個個都可以自由發言
你與其評論我的不是,為何不繼續把網頁拉下
把更好的資訊寫给樓主呢?
你地只顧針對一個人,膚淺也...
重型YEO使用者

引用:
原帖由 jcclee 於 2013-2-16 00:27 發表
我想我也應該有資格講一講 Butterfly 底板吧 ?

在最高峰時期, 我也曾經擁有過大約150-200塊底板....
套膠, 暫且不說了....

Butterfly 系列的底板, 都應該試用過 90% 以上,
其實沒有話甚麼膠不能配甚麼板的根 ...
很中肯!我沒說一定不能用紅雙喜,只不過用其他效果更好,我在前面的帖也提過
重型YEO使用者

發新話題