43 123
發新話題

[砌版討論] 我係用橫板 反面想用M3, 木板想用butterfly

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

我係用橫板 反面想用M3, 木板想用butterfly

我係用橫板
反面想用M3
木板想用butterfly,(但唔知用邊款,想用一D速度快,硬身板,殺傷力大)
正面想用紅雙喜,(但唔知用邊款,想用一D速度快,沖力大,殺傷力大,唔洗太旋)
預算1000
球齡半年
請各位俾少少意見

冇2000應該唔洗成事
bty inn zlc
正手藍棉天極

如果要爆,可牛黑檀加hexer hd殺傷力好夠

蝴蝶板不能打紅雙喜膠
打nittaku會好一些
重型YEO使用者
金棕櫚行貨93g 茹林行貨93g
新日版92g 舊歐版92g
仍待收集重型新歐版及舊日版

引用:
原帖由 mun1 於 2013-2-14 15:14 發表
冇2000應該唔洗成事
bty inn zlc
正手藍棉天極
你識板少掛
大把蝴蝶配置唔洗2000
重型YEO使用者

bty要速度快,板身硬,殺傷力大梗係普碳同施碳啦
右手直板兩面反膠

回復 5# 的帖子

我講既係全新價錢
我只講我自己打過既 沒打既唔會講

引用:
原帖由 mun1 於 2013-2-14 19:06 發表
我講既係全新價錢
我只講我自己打過既 沒打既唔會講
阿大哥...邊有人報價報二手啊
重型YEO使用者

Try to find the model Xstar II , This is for beginer, cost arround $450 - 500.  I think this
may be suitable for you.
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

多謝大家意見,我要正手殺傷力大,應該用咩牌子,咩型號?(膠和板)膠希望DHS
我的反手打得唔太好,所以用一D控制能力高的膠,有冇介紹?(M3,OK?)

DHS的膠速度不會快得去邊
反手BARACUA 2.0會幾好控

狂3或天3 40度可以好快了
反手控制能力高的話可選rasant..nittaku s1...t64
板的話可試CL
重型YEO使用者

木板我想用 CL黑檀木 Absolum Off+,它破壞力特強,比一般板強多了    $900
而反手用BARACUA同M3都OK(控制能力極高,但兩者誰控制能力+速度較好?)  $300
正手用DHS魔術師,它破壞力強,又硬又厚  $110
跟公價=$1310

多口問句,魔術師邊度有?

你自己試用過的(或借用別人的), 打過甚麼板和甚麼膠 ?

引用:
原帖由 ttprince 於 2013-2-14 17:42 發表
蝴蝶板不能打紅雙喜膠
奇怪的理論,bty有咁多不同結構既板,我就不相信沒有適合打dhs膠既板,另外你想講nittaku既板定係膠?

引用:
原帖由 JASON886 於 2013-2-14 15:02 發表
我係用橫板
反面想用M3
木板想用butterfly,(但唔知用邊款,想用一D速度快,硬身板,殺傷力大)
正面想用紅雙喜,(但唔知用邊款,想用一D速度快,沖力大,殺傷力大,唔洗太旋)
預算1000
球齡半年
請各位俾少少意見
球齡半年,試下boll w7,正手acuda s1, 反手baracuda; 快之餘亦不失操控

引用:
原帖由 ttprince 於 2013-2-14 17:42 發表
蝴蝶板不能打紅雙喜膠
大把人蝴蝶配紅雙喜膠喎

普碳快到核瀑 不過悟好控

魔術師我有,個人覺得完全唔好打,硬到無朋友,灌咗兩次油都仲好硬,又唔係彈,鍾意硬D既打狂飆2好過
右手直板兩面反膠

43 123
發新話題