21 12
發新話題

[長膠] 對長膠的方法, 今日打學界被人用長膠打死,不知是上旋定下旋, 點打?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:31 分類

對長膠的方法, 今日打學界被人用長膠打死,不知是上旋定下旋, 點打?

同上————thx very much

你賽前有冇針對練習過,就習一下長膠反旋轉的特性?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

大北嗎 ? 學界????

學界遇到長膠?
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

yes, 是大北  但是我也沒預到對長膠, 沒特別練

通常學界好少遇到反貼以外既打法
打長膠 我既方法係記住佢用長膠接球之前係打緊咩旋轉
如果你開下旋佢用長膠接 回球係上旋
拉緊上旋果陣佢用長膠block 回球係下旋

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

磋1球,拍1球..通常係咁

用長膠打返佢
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

衝爆佢 @@………。。。

一下打 , 一下磨

一板沖爆轉
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

係冇辦法對付長膠架,你殺得一個長膠,殺唔到千千萬萬長膠,最好方法就係自己進入埋邪道!

引用:
原帖由 atrix 於 2013-1-14 15:34 發表
樓主何解要用對付來形容長膠

何不用樂趣來形容長膠

就好像巴菲特用伴侶來形容期子,牛熊証一樣

可以為你的乒乓之旅帶來樂趣

一般的反貼,只能滿足speed的快感

對於旋轉的快感,就非長膠莫屬啦

應對長 ...
thx atrix, i understand what u mean, i just put my focus on how to win 長膠,
but i never thought of the reason i play table tennis, i play it for fun, not for honour
or awards, thx very much

其實呢 打緊比賽就當然用番最有效既方法破解對方防守
特別係學界呢類 打長膠如果對方真係打出個機會球 唔快手一板沖 只怕夜長夢多

講番打長膠 我自己就用打結合磨去搓球 搓到中近台就拉一拉上旋 等佢冒高

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

輕鬆吓聽吓歌
出界結合落綱

On Thx very much

Worry, it is oh

Sorry, I am not good in english

引用:
原帖由 atrix 於 2013-1-14 15:34 發表
樓主何解要用對付來形容長膠

何不用樂趣來形容長膠

就好像巴菲特用伴侶來形容期子,牛熊証一樣

可以為你的乒乓之旅帶來樂趣

一般的反貼,只能滿足speed的快感

對於旋轉的快感,就非長膠莫屬啦

應對長 ...
見解獨到 !  

thanks for sharing

21 12
發新話題