發新話題

學界的怪事

學界的怪事

今日打學界啦
一開始真係以為佢會捉得好嚴 所以我準備佐4塊可以比賽既板
問題出現:一開始佢個指引係要話件波衫要一模一樣 咁我間學校因制度問題有2件唔同色既PE衫
個陣真係驚青 我咩都準備好哂 教練都到埋埸 唔係要輸係呢D外在因素阿 幸好教練跑回家中拿另外3件的波衫可以比賽
我個陣係著緊3件衫打比賽 因為係臨時先搵到 件衫好緊 打完比戴後流到全身汗 個埸超少起板打
比賽完佢先同我地講只要有校徵就可以 指引有灰色地帶 此為問題一
咁我個FD間學校打比賽 一開始完全順順利利 佢地係今年奪獎大熱 第一埸比賽順利勝利 呢個時候都完全冇任何問題
但佢地打第2間學校時 打緊既時候有學校報串話佢地冇領隊老師 結果吵了一陣 本來可以羸+首名出線的 結果就出局了
問題出現:點解唔係第一埸就開始捉呢?最可笑的是第一埸打完波後 係完佐之後先話佢地件波衫太黃 要換個件 點解有唔係一開始提出呢?此為問題二
學界聯會係咪應該一開始就要做好各個準備功夫呢?同埋要訂出清晰既指引
此乃我個人感受 不喜勿插

您地有冇向當值的負責人反映問題?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

其實吾洗一定要領隊老師
只要有一個大人帶住就可以
話說幾年前阿SIR因事帶吾到
搵左個校務_既人帶我地
結果順順利利得第三

引用:
原帖由 絕對 於 2012-12-29 04:36 發表
其實吾洗一定要領隊老師
只要有一個大人帶住就可以
話說幾年前阿SIR因事帶吾到
搵左個校務_既人帶我地
結果順順利利得第三
呢句完全錯,
學校職員都係可以算係領隊老師之一,
只要你係在那間學校工作的話,
帶學界就絕對冇問題,
EVEN校工都可以...
而學校教練帶隊的話, 如果學校冇幫佢去學體會註冊, 佢去帶隊都係犯規

回復 1# 的帖子

犯規就係犯規, 冇領隊老師帶隊一向都係DQ,
你第一場偷到雞唔代表人地唔可以舉報你

我都想講下隊衫既問題

我個人覺得學生打比賽, 穿學校體育衫都可以

但學校pe衫好多時因為社別不同, 所以領的顏色亦不同, 我曾經比某總裁判warn過, 佢話個領唔同色不可視之統一隊衣

無計, 唯有同學生傾, 考慮一下訂隊衫

本來問題尚算解決, 但一年之後, 又出現兩個問題

1)  去年訂的隊衣已經無出, 所以新隊員訂隊衣出現問題
2)  某次學界比賽, 見到某校的球員可以穿不同社別pe衫作賽, 所以我問下總裁判, 他居然說, 這是要看當日總裁判的決定

莫非, 訂隊衣不是必須?

所以, 學體會的呎, 真的叫人難以明白

回復 6# 的帖子

極之同意 個陣我諗佐個最終方法
如果真係冇波衫 就著底衫去打 我地都係3件白色 規格一樣 話件底衫係我地件波衫
我想問我呢個方法可行嗎?

回復 2# 的帖子

我個FD間學校的老師要求佐學體會寫一份詳細的報告

回復 5# 的帖子

我冇話佢地冇犯規 但係係唔係要係第一埸比賽就要檢查清楚哂呢?
點解要到第2埸比賽先話呢樣唔得 個樣唔得

準備佐4塊.. 好有誠意
不過衫係要一樣知道.. 唔同色係你學校可以. 佢地唔接受又可以理解...
中途點解唔得.. 因為唔多人注意.. 你向佢地反映後.. 可能以後又嚴D
出界結合落綱

發新話題