發新話題

[膠皮討論] 請問XIOM紅V好唔好打?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

請問XIOM紅V好唔好打?

請問各位Ching,同Donic Blue Fire M1比較邊塊好打?

配咩板,正手定反手
仲要睇你咩打法

我用Stiga NCT Intensity FL,打攻擊比較多,打反手如何?
請指教.

回復 3# 的帖子

xiom vega 正手進攻一流,反手bluefire m2會好d
因為bluefire m1太硬....重,在正手會好d

Thx.....

vega asia的弧圈很低,而m1则较高。两块我都试打过,觉得两块都好

vega asia弧線比較低,速度較快,是橫板反手配膠的理想選擇之一
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

收到,...Thx...

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-12-21 16:16 發表
vega asia弧線比較低,速度較快,是橫板反手配膠的理想選擇之一
agree, but S2, M2 is also good

請問M2可唔可以用快速膠水上板?

回復 10# 的帖子

NO

Thanks..........

Thanks..........

m2打耐了便發現很多缺點了
重型YEO使用者
金棕櫚行貨93g 茹林行貨93g
新日版92g 舊歐版92g
仍待收集重型新歐版及舊日版

引用:
原帖由 ttprince 於 2012-12-28 23:47 發表
m2打耐了便發現很多缺點了
什麼缺點 請告知

紅V的話我情願補多少少用銀V打橫板反手~(新手請信2成)
;m1做正手幾好打

主拍 - nittaku rutis C 75g
         - nittaku ludeack CS 88g (半收藏)
練習 - stiga ac carbon CS 85g

不係啊,紅V夠衝,好拉!

兩塊都用過個人覺得用係反手紅V好過M1
右手直板兩面反膠

多謝提供意見.

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-1-4 00:13 發表
兩塊都用過個人覺得用係反手紅V好過M1
I think so too!

發新話題