發新話題

CCTVB之假意投誠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

CCTVB之假意投誠

今晚非常慶幸有時間係屋企收睇CCTVB既"盼"獎典禮,今年可能受到"魔童台"既影響,無論宣傳,獲獎人數都比去年多,而且各得獎者確實係實至名歸,再無親生仔大曬既情況出現.
但有一點真係好奇怪,而且真係非常值得討論.

其中有一"種"獎項係由五位演員獲得,由"醉掌曾"負責派獎,得獎個五位,確實係陪伴住好多朋友成長,但從來都無得過咩殊榮,

既然今次肯高抬貴手去肯定呢幾位員工對公司既付出,去比個獎佢,但點解連得獎者係台上想講多一兩分鐘既時間都唔比呢?
個個上台,都係滾水淥腳咁走,而且對得獎者係一種非常唔專重態度!

如果我係作為呢間公司既老闆,真心係想對一班員工既肯定,個幾段既廣告時間就一定Cut佢,做返個完完整整既典禮,任由得獎人士或嘉賓鐘意點講就點講,
我相信你比幾分鐘時間比個位得獎人士在台上暢所欲言,佢肯定開心過拎個14K鍍金空心獎座返屋企擺,難度到此時此刻重諗住使出"假意投誠"?再係咁落去,就真係要搵過"李連瘋"出來幫手啦

世事豈能盡如人意

個人雀得全晚亮點只有吳孟達出黎頒獎果段
Yasaka Extra Offensive

引用:
原帖由 小馬哥 於 2012-12-17 23:46 發表
個人雀得全晚亮點只有吳孟達出黎頒獎果段
完全感受唔到吳孟達有誠意來頒獎...
葉德嫻都起碼用左10分鐘黎記住個幾位男主角個名...

世事豈能盡如人意

引用:
原帖由 mrsum 於 2012-12-17 23:50 發表

完全感受唔到吳孟達有誠意來頒獎...
葉德嫻都起碼用左10分鐘黎記住個幾位男主角個名...
葉德嫻 那段好假
Yasaka Extra Offensive

引用:
原帖由 小馬哥 於 2012-12-17 23:54 發表

葉德嫻 那段好假
個段先至係全晚至真的一段...哈哈哈哈
世事豈能盡如人意

引用:
原帖由 雪清風 於 2012-12-18 00:08 發表
森哥, CCTVB唔係那位HKTTF 的會員名稱咩?
我以為佢為脚家假意投向入品城添!
如有雷同,實屬巧合
世事豈能盡如人意

大家有沒有想過天與地這個這麼反動的電視劇為什麼竟然無線會讓她奪獎?如果真的純因為網民投票,為何佘詩曼卻拿不同女主角獎? 如黃所說
這是因為民意對終結無綫霸權的聲浪越來越大,要求增發免費電視牌照,無綫為安撫公眾反對,才會假惺惺讓《天與地》得到最佳劇集。
如果沒有王維基為首新競爭者加入,無綫絕對不會從善如流。因此,市民不但不能因《天與地》得獎而放棄支持新電視牌照,相反,更多人應支持政府增加發牌,令公眾有選擇,無綫才不會繼續以奉迎愚昧觀眾為主導的製作方針。

無線怕的, 不是我們,他們怕的,只是競爭會影響他們的既得利益.

換句話說, 無線希望透過《天與地》去減低我們對他的不滿,從而保護他們的既得利益.

發新話題