發新話題

[砌版討論] YES配藍火問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

YES配藍火問題

想問一問咁多位如果YES正手配m1會唔會彈到好難控制嫁?同埋反手如果拉波多用m2又得唔得呢?

老實說直板我不是專家,Yes好似是七夾,正手M1是可行的。但M2我試過用在彈的纯木(米即係我塊玫瑰5)感覺一般,拉波都oK。但放在炭板上M2就好打一倍有多,好磨好拉,又轉。又好頂,遠枱又夠力。如果你用纯木,個人意見正手M1反手R7。

主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-12-16 07:53 發表
老實說直板我不是專家,Yes好似是七夾,正手M1是可行的。但M2我試過用在彈的纯木(米即係我塊玫瑰5)感覺一般,拉波都oK。但放在炭板上M2就好打一倍有多,好磨好拉,又轉。又好頂,遠枱又夠力。如果你用&# ...
M2在較硬的(檜)木作反手也許可行...

引用:
原帖由 iacentre 於 2012-12-16 08:01 發表

M2在較硬的(檜)木作反手也許可行...
照理論是可行,因為玫瑰5不是太硬的木,面硬芯軟。我放番在硬少少的炭板便oK了!
ps:不是好硬的炭板如C碳普碳果D!

練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

回復 2# 的帖子

唔該哂 順帶一問 R7大約要幾錢一塊?

28x-29x

回復 6# 的帖子

唔該哂 等我21號出去換先

回復 2# 的帖子

請問R7係咪即係Rakza7?

引用:
原帖由 starxdfd 於 2012-12-20 22:18 發表
請問R7係咪即係Rakza7?
對!!論壇個個都係甘稱呼的。

回復 9# 的帖子

唔該哂

發新話題