發新話題

[膠皮討論] Donic M1 & M2, S1 & S2, Baracuda 分別

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Donic M1 & M2, S1 & S2, Baracuda 分別

想問下以上3組donic 反貼膠有物唔同?  邊塊打正手, 邊塊打反手, 點解?

先多謝各位既時間.

引用:
原帖由 kenken168 於 2012-11-28 16:16 發表
M1 個人覺得反手,因穩定易到枱,但自己覺得尾速唔夠
M2 未打過
S1 正手,速高但一般轉
S2 反手穩定,但中枱冇咁好力,用finezip 可以改善
Baracuda 反手用於橫板非常定,但重,用於直板反手唔靈活。 ...
唔該ken師兄詳細解釋,  'finezip'係物野?
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

今晚終於試左Baracuda, 好似省狂3咁好打, 好易到檯.  好膠!

點解咁多師兄鍾意自己粘新膠皮?  係唔係店長技術有問題?

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-11-29 00:58 發表

其實因為成身都係板, 好多時, 想一快膠用在唔同的板上試下有乜分別, 所以才自己搞方便d姐.....

如果又燒膠又燒板的話, 就真係.....好多野玩!!!
依家我都好似開始左

引用:
原帖由 pwnnek 於 2012-12-8 12:28 發表
樓主係咪將baracuda配落yeo度呀?
未有YEO, 想買塊玩下.

引用:
原帖由 kenken168 於 2012-12-20 10:37 發表
S1 turbo 比S1 更硬,更快!但真係唔轉!手感亦差D。容錯性兩塊都係一般
你一定好好波, 通常直轉橫, 加埋對板膠有了解既人都係勁人.

引用:
原帖由 pwnnek 於 2012-12-8 12:28 發表
樓主係咪將baracuda配落yeo度呀?
係, 剛剛買左YEO.  BARACUDA 加YEO真係一個好配答.  打左兩次, 開始習慣.  拉波好好.

發新話題