22 12
發新話題

[膠皮討論] 請問有咩膠輕, 旋, 好控?(不需冲)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

請問有咩膠輕, 旋, 好控?(不需冲)

如題,我用yeo, 希望$為250以下........不要沖的膠,要輕和旋.........thx

我是直板的

SIGMA EURO這隻反膠,無論在拉球及控制都不錯.而且發球好轉.

Rsant$259-300,真系好鬼旋同好控
thank god I found you,all my wish and dream some how become reality

RASANT轉定還是M1轉請問?

如果要輕, Rasant 一定吾係樓主杯茶,
直板未貼上項都52g~

其實重點我想輕

回復 7# 的帖子

nittaku hammond pro alpha or beta
beta重過alpha 但快d轉d
兩隻好都控 又輕

hammond pro alpha應該岩岩好budget

好拉嗎?我做正手的.

我都打yeo,之前打狂飆,依家轉左xiom china v 好好打,不過重少少,或者你都可以轉M2,都吾錯。

Nittaku Hammond Pro Beta 主要是反手用, 正手恐怕不够力.  我用於Rosewood 5(直板)反手很好, 够輕够軟, 適合横拉, 不過要$320, 華星價, 不太耐用.

引用:
原帖由 kennethkam 於 2012-11-25 19:42 發表
nittaku hammond pro alpha or beta
beta重過alpha 但快d轉d
兩隻好都控 又輕
x2!!!!!!!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

XIOM VEGA EUROPE

Donnic copper x3好拉嗎?聽人話好輕

你E+ 用緊咩膠, 要有比較先知輕重

DONIC ACUDA S2/HEXER +

主拍:Nittaku Waldner Manchester
正:Nittaku Flyatt Hard 2.0
反:Butterfly BryceHighSpeed

引用:
原帖由 lawrence1993 於 2012-11-26 20:18 發表
你E+ 用緊咩膠, 要有比較先知輕重
S1,紅v

已經不是重, 但可能你會覺得太但

????!!!!你係timothymak!?

22 12
發新話題