29 12
發新話題

[膠皮討論] 想請教邊種長膠適合打削波及可打乒總比賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 lkkrjkfj 於 14/11/2012 17:05 發表
又多一人入邪
不要打雲霧3 好易食西
岩岩學的話建議打837 388D-1呢d大路長膠
多謝提供資料 小弟D波打極都O甘屎,所以想轉下打法,入邪就未夠班,可能未邪到人先邪到自己

ikk哥,好耐無見,幾時指教下小弟
比賽從不介意勝敗,友誼第一,只求開心

回復 15# 的帖子

無海綿易削D

引用:
原帖由 calab 於 15/11/2012 07:10 發表
大維 草 長膠...
thanks!

引用:
原帖由 KKFan 於 15/11/2012 11:21 發表
無海綿易削D
但係無海綿難控D,初學唔知得唔得

反手決定用友誼837,但正手反貼用邊隻膠可以拉波又可以削波?而應配那種球拍才適合?
請各位賜教

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2012-11-16 16:33 發表
反手決定用友誼837,但正手反貼用邊隻膠可以拉波又可以削波?而應配那種球拍才適合?
請各位賜教
提議淺黃, 白綿反膠

回復 24# 的帖子

我無海綿先削到波

回復 21# 的帖子

又唔好講到指教 小弟有排都未夠班 當我吹水友好了
re正題
板建議你用番純木板 手感較好 因為去悉應塊長膠係要一段過渡期 快則一秒 慢則可能2個月...半年都話唔埋
海綿方面 睇下你個人想追求d咩啦 我要邪 咪打OX囉 要好控咪1.6囉 但我整體認為都係打番1.0最好 比較易控同埋又可以發揮到部份長膠邪的作用
至於反貼方面 恕小弟無能為力  因小弟都仲未搵到一塊最岩自己ge膠
最後 都係睇番你自己想要d咩啦 每個人手感打法都5同 最好都自己親身經歷過先
Volvo D10A-245:HL7646 HV6947 HV7333

388d

29 12
發新話題