29 12
發新話題

真高興識到胡大俠七刀兄

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

真高興識到胡大俠七刀兄

昨晚與球友在荃灣打波,清風和胡大俠突然出現,我見機不可失立刻同胡大俠切磋
只見胡大俠正手弧圈強如風,反手直板橫拉快如電,令我完全無力招架 果然名不虛傳
胡大俠人品及波品極好,我輸左波后重安慰我,話我只是不適應他的打法,下次一定會較容易打

另外之前已見識過雪大俠的超卓球技,原來重有一樣絕招.....超強音波功
話說胡大俠同球友S切磋,雪大俠在場外使出音波功,一路評述,預先講出每一球的結果,竟然又給他說中  連強如胡大俠這等高手都影響到,本來已佔上風,但最後竟然在決勝局打到Deuce后敗陣下來....真是神乎其技

希望很快再有機會與各球友切磋
比賽從不介意勝敗,友誼第一,只求開心

佢兩個好攪笑的, 又好波.
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 ninthuncle 於 30/10/2012 12:51 發表
佢兩個好攪笑的, 又好波.
係呀!簡直是歡喜冤家,經常互姪,聽到都笑到肚痛

遇到他們兩位是樓主之福
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 30/10/2012 13:05 發表
遇到他們兩位是樓主之福
yea! yea!

每次同他們球局,總會帶給人歡笑,和他們飲酒也是一樂也。

Paul 兄,你的發揮也不錯,令到我的打波節奏全給你控制了,攻又攻唔到。

引用:
原帖由 雪清風 於 30/10/2012 13:42 發表
清風生下來之史命, 便是要冲爆胡七刀!
汝要沖爆胡七刀就好啦!典解連我都沖爆埋

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2012-10-30 14:08 發表

汝要沖爆胡七刀就好啦!典解連我都沖爆埋
因為你個"Y"似丫叉, 都是攻擊性武器來, 所以雪風要爆埋
<-->
.

引用:
原帖由 高飛貓 於 30/10/2012 13:44 發表
Paul 兄,你的發揮也不錯,令到我的打波節奏全給你控制了,攻又攻唔到。
原來高飛貓係你 我都唔知添,真是失敬

其實同C兄你切磋,真係學到唔少野 小弟初學打長膠,又點可能控制到你打波的節奏,日后要C兄多些指教就真

引用:
原帖由 乒乓在線 於 30/10/2012 14:15 發表

因為你個"Y"似丫叉, 都是攻擊性武器來, 所以雪風要爆埋
敢我就要認真考慮去改一個無攻擊性的網名先得 但係連個 " Y " 字....都話有攻擊性,敢真係好難唸

C.Y.Paul = 思歪波

本帖最近評分記錄
  • lwpong +2 非常贊同 2012-10-30 15:30

引用:
原帖由 biside 於 30/10/2012 15:27 發表

長老,今晚比我見到你就.... ....

C.Y Paul 師兄既長膠很厲害,與Vcat兄真係簱鼓相當,精彩!
清風俠表現”直板橫打",馬龍,黃晧同時上身,威力萬鈞!
最後苦戰七刀與邦寶,險勝兩分,36計走為上計
世事豈能盡如人意

七刀都安慰過我好多次!

引用:
原帖由 biside 於 2012-10-30 11:57 發表

勁名->撕歪波

引用:
原帖由 biside 於 2012-10-30 15:27 發表

C.Y .leung的親屬

引用:
原帖由 mrsum 於 30/10/2012 18:58 發表
C.Y Paul 師兄既長膠很厲害,與Vcat兄真係簱鼓相當,精彩!
清風俠表現”直板橫打",馬龍,黃晧同時上身,威力萬鈞!
最後苦戰七刀與邦寶,險勝兩分,36計走為上計
Sum哥,you are too smart, win and run, "god wo ching", 7 knife " mo sau bo "

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2012-10-31 00:17 發表

Sum哥,you are too smart, win and run, "god wo ching", 7 knife " mo sau bo "
我相信佢兩位都係君子!正所謂君子報仇十年未晚^_^
世事豈能盡如人意

29 12
發新話題