發新話題

回歸盃 - 第九回 ( 種籽提名 )

其實定種籽的方法會很頭痛. 唔定又唔得. 哈哈!!  {( x' I$ Q# h
究竟以出面乒總排名, 定係以hkttf 排名呢? 兩者邊個公平一D呢?!0 Z, g; b4 |% H* c" x/ b

9 I3 `. e$ [& K, O) |6 v- 以乒總排名計算, 表面上較公平, 因為呢個排名較清楚知道各人實力. 一般打得之人會打公開賽, 所以呢個排名就有指標既作用.1 `  f! T, N: @" N) g$ \

O, @; m$ u% A: ~/ p- 以乒超排名計算, 較有說服力. 因為呢個比賽就係以hkfff 會員為主. 而本身hkttf 亦已有月賽或者攪過一次盃賽. 無記錯, 曾經講過話hkttf 排名會用作日後比賽的種籽分配. 所以以呢個準則又無可口非.; M3 f: l9 Z# Z) S+ N% [1 o' a/ N' v
6 V7 O- O" m$ p; y* ]8 i& f. m
提議一: 個人覺得. 咁多名參賽者. 定出十六位種籽不算多! 主辦單位可考慮首八名種籽乃hkttf 排名為主, 後八名以乒總排名, 大家都開心. 起碼乒總排高的球手唔會因為無得做種籽而無癮! 八加八呢個種分配比例亦可以由主辦單位自行衡量. % C8 N3 i6 z) i4 M
+ f: L( e/ |8 E( @
提議二: 唔理三七二十一, 總之就跟據返hkttf 既排名. 要做種籽就要經常參加月賽及取得好成績. 亦可解釋到, hkttf 係唔會因為想引入球星而忽略月賽捧場客.
) ^6 b. P' H1 A% c" a/ I5 i5 y; t% n% W- C# q" ^9 y
希望少少意見幫到貓貓手!!!! 唔o岩使當我無講過!!
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 多謝你的 Po 貴 E 見 !! 2008-6-4 10:05

補充:3 q8 ^6 v3 b2 v# W
  K. I- R6 j0 B/ _4 y5 L
可能我hkttf 又無分, 又低乒總排名, 所以唔介意無種籽做. 打比賽亦一早預左送死.....哈哈哈!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 09:40 發表 - ^  |3 ]5 J; C
幫你地汁下波還可以 liness" />
6 E- x( G5 J) ^# C* X/ F: B4 a

, t' z0 x9 N: u9 M你次次都幫我執波啦!! 食晒你西......食到飛去你果邊.....

種籽?

新黎...唔知你地邊個勁=]7 G( j+ H3 q( L* K0 X
不過4466好似真係好勁...

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表
7 f& G3 t, J) G, O/ y新黎...唔知你地邊個勁=]
( J# \' s+ r3 f2 i0 V8 ]! C不過4466好似真係好勁...
' i  }: u2 w% I8 l6 m1 D1 h
* F7 l3 S. X- g) r% W+ ^1 J
六爺係呢個網最勁既人!!

唔該晒wo...慢慢睇先=]

是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表
- ^& i# j& f- [# i5 C) {. W是真的 46 開波無手影, 抽波無波影, 最勁是反手彈爆 !!  我從 他手上未取多過3分
. K8 K$ G# q( W5 _0 Z% ^" c% @# R  f) D% M1 H8 K7 ]
你已是高手了, 三分實在已經難取啦! 我三局加埋得五分.........

咁我多分過你, 上次同他打, 11:1, 11:2 & 11:3
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

其實照乒壇既排名咪得...4 S4 P' e) |2 {$ Q' r
有d勁人唔打比賽係佢地既事之ma...
/ S1 \+ U. c; b! a3 g6 h可能香港都有d勁人無註冊做球員...) t1 C( S" ^3 r8 ]: z8 d" x
公平起見應用乒壇排名

引用:
原帖由 防守王 於 2008-6-4 12:24 發表
. g; o1 y* s! w: \0 Q& g# @2 m  D6 Z

6 q% B& m7 j2 C7 Z1 _六爺係呢個網最勁既人!!
2 U$ L: j: c' S- Q2 U% wagreed

[quote]原帖由 (=^x^=) 於 2008-6-4 12:26 發表 : [5 Z6 u- n1 ^- H6 M! K2 ?' s
是真的 46 開波無手影, 抽波無波影+ z, f* ?7 Z4 s8 d

' ^+ G, P/ u% s9 k' ~' f$ M i even can't see the ball

引用:
原帖由 jlamlam 於 2008-6-4 12:51 發表
! i& [. U+ y2 l4 Y* _
) c! v, S0 j! z6 k+ F4 V! S7 eagreed
$ r) R8 J$ X  h( F( x0 c# ~
# n. S- |6 }3 b# {& s& D4 X1 H0 K8 z5 r* e4 L- X# n
我Honey係最好波GA!!!!!!!

唔使講咁多. 六爺成為首號種籽!!!

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-6-4 12:22 發表 " ~  k7 _, a) f# k
新黎...唔知你地邊個勁=]* X& V1 k( R: e, `9 i9 b. ]
不過4466好似真係好勁...
( I/ Q) n/ o/ D2 p: z3 `5 j如果用好似來形容........我鄙視你 9 z; o/ S' p! I; C  s2 w5 l5 z
; B/ _0 G" d0 s$ _; h3 u
佢其實真係好全面,遇強越癲越強

我提名yat + 小王子

[
引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-6-4 13:39 發表
( t/ Q: H; Y, Y$ q1 D  H4 b9 M. _# }/ e  p3 E7 m- S, r
如果用好似來形容........我鄙視你 ) e9 @: S1 y3 B

1 K2 @6 ?+ ?9 Q6 t9 j佢其實真係好全面,遇強越癲越強
) z. ]( l) m- {5 ^) f. q1 x
對唔住
- ?2 Z5 {/ T% l4 W8 h& F2 ~9 {一時一錯字
5 ]" X" z# j" p2 h- X( K% `0 H好似=真係

我提名乒之仁!!!

回復 17# 的帖子

好同意防兄既講法^.^

發新話題