32 12
發新話題

[球板討論] yeo(直拍)反手已决R7,正手真係唔知擺咩膠好...

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 kkk555 於 2012-10-14 12:56 發表
我用bluefire m1
我都唸住禁配 ,咁請問開球夠轉嗎?拉球的質量如何呢?易控,襟打嗎?THX!

夠力就用狂飆吧

追求旋轉同控制 天極2會比較好
追求爆發力 狂飆2會是一個不錯的選擇,
狂飆3爆發力會比狂飆2較弱一點,不過球的旋轉會兼顧得了
Ma Lin YASAKA Extra Offensive
+ Nothing
+Butterfly Bryce Speed Fx 2.1mm
【原創評測】YEO配狂飆三與藍火M二
Stiga Rosewood NCT V PEN
+DHS H3
+Butterfly Tenergy 64

建議    暴力一板過∶天2    旋轉、控制∶狂3   ,,個人覺得YEO配硬少少ge膠好D

另外,我覺得業餘的話, 乜野國狂、省狂定普通版其實分別不大

用緊Baracuda max.  非常好拉, 開波亦好轉, 非常好控.

純個人意見, YEO面材算中硬, 如果拉波多, 都係軟膠好的.  

你可以上www.tabletennisdb.com, check 你心目中膠 'hardness', 就知佢軟定硬.  仲有好多數據睇.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

Vega china 實在太正了,分分鐘好過省狂

引用:
原帖由 疾風 於 2012-12-31 23:08 發表
Vega china 實在太正了,分分鐘好過省狂
呢塊都幾夾yeo, 上星期試咗春哥果塊, 而家有啲心郁郁.

底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2013-1-10 12:39 發表

呢塊都幾夾yeo, 上星期試咗春哥果塊, 而家有啲心郁郁.

正期待VEGACHINA VH版本,控制一定好過OMEGA4pro
,而且個波一定又轉又爆啊

What is VH版本???  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2013-1-10 12:48 發表
What is VH版本???  
參考 !

VH = 高粘性
VM = 中粘性

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 迷幻 於 2013-1-10 15:36 發表
參考 !

VH = 高粘性
VM = 中粘性
這個網站不可信....vega china與vega asia一樣速度

大陸膠 729 top point,天弓,外國膠HD,或Express one ,SIGMA EURO 2 都可試.(注Rakza 9 都唔輕)

32 12
發新話題