33 12
發新話題

[膠皮討論] 【原創評測】DONIC bluefire M2

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 schlager 於 2012-9-13 10:17 發表
球拍:BTY OH SANG EUM
bluefire M2 max 兩面

打左兩個鐘,感覺良好,能做到05 64相似的狐線,
不易打落網。

和Tenergy比較,
一,二速快過05 64,球落枱後加速明顯,但不及05 64般“跌“
旋轉和64差 ...
引用:
原帖由 bandit400rr 於 2012-9-13 13:23 發表

請問師兄配什麼底板,用在正手還是反手
這個我識答
爛玩屎波,正是在下.
服役中:百希達中直+省隊打底藍鯨(多謝天悅球會會長)

分明系呃post

C兄,想問下紅色同黑色,在手感及重量上有冇分別?!Thx

多謝分享
騎牛遠遠過前村,吹笛風斜隔壟聞。
多少長安名利客,機關用盡不如君。

回復 23# 的帖子

重量一樣

手感我吾敢答你,我驚一批批吾同。

我都有打m2
唔建議放係五夾碳 會好辛苦--
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 schlager 於 2012-9-13 19:40 發表
重量一樣

手感我吾敢答你,我驚一批批吾同。
C兄,以你個板形,咁剪後一塊有幾重呀?THX

引用:
原帖由 devilaaron 於 2012-9-13 19:44 發表
我都有打m2
唔建議放係五夾碳 會好辛苦--
C兄,點解會好辛苦呢?!

回復 27# 的帖子

sorry, no weight it after cut.

but seems not as heavy as 05

打開直拍狂皓656天3正手, 拉波為主, 但覺唔夠速度, 唔知M1, M2 或 M3 邊塊會啱D? 如果配狂皓3又邊塊好呢?

M字頭系列普遍係donic膠中比較重的,如果追求輕身小小既器材黎講要三思
我今日去華星見到xiom中國V,我比較過銀v,中國v都係屬於重既膠

同意schlagar講s1真係搓下旋都可以好轉,我自己都用緊s1,我係貧佢海綿硬少少,有少少中國膠既感覺,不過其實佢拉波或者發球都可以好轉的
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

DONIC bluefire M2

~超級榮譽~

記得之前的文章講 M 系最好放響碳板?

33 12
發新話題