23 12
發新話題

本地非政治問題

原來中國已研發出洗腦技術? 真係好笑

回復 10# 的帖子

Kenfu 支持你

有些人打份工,會覺得自己對香港好有貢獻.
我就覺得打份工....係為兩餐,為家人,多於為社會.
我每星期都會做義工,亦唔覺得有咩貢獻,只係為興趣.

有些人,有學識...並不代表這些人做的事一定係完全正確.(始終每個人都會有自己獨立見解)
這幾天真係唔想打開電視機....

我只係想講幾句廢話...各位見諒

回復 44# 的帖子

同意 你所講亦係我同好多身邉朋友和家長的心聲
本帖最近評分記錄

回復 49# 的帖子

那就看看9月9號,民心是向那裏吧

回復 53# 的帖子

Agree講得好

回復 60# 的帖子

唔係馬....[衝出馬路] 都叫唔影響到其他人?
唔怪得而家D人,想做甚麼...就做甚麼,完全唔顧後果

回復 68# 的帖子

[請不要在論壇作出如此教壞小朋友的行為]?

奇怪

回復 70# 的帖子

自由社會,自由選擇,還要有自己獨立思想,無甚麽不對
本帖最近評分記錄

回復 72# 的帖子

言論中肯

回復 75# 的帖子

大家最要係理性溝通,我都支持你

回復 77# 的帖子

我認同[乒乓在線]指出他們不同的目的

回復 82# 的帖子

原來大聲就用........[發哥金句] 我大聲唔代表我無貌.... 阿....Sir
唔好意思各位.....特然想玩下爛gag

回復 87# 的帖子

可能有,亦可能無,只有他們自己最清楚

回復 88# 的帖子

切記不可全依靠資訊,要有自己獨立思考,不要只聽網路上的
[羊生]、[羊博士]講的話,不可盡信........切記小心
有事嗰時....就真係.....咩呀.......

回復 95# 的帖子

唔好意思,我好老實....我唔會

引用:
原帖由 滴滴仔高手 於 2012-9-5 14:36 發表

說得對, 所以學生們大多經過獨立思考才作用如此決定, 單看片中的城市論壇內某同學依據事實調查作出理性討論, 跟台下一班非理性舉中指的維圍阿伯相比, 便會知道誰人有獨立思考
我講句公道話 維圍阿伯,維圍阿哥,維圍阿弟...大家不相百仲

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-9-5 14:40 發表
亞記個tv焦點係有問題既,個節目咁左 ,有偏幫建制派之嚴, 是不是親中人士贊助架??
其實我個人覺得做新聞一定要中立,有些事好既要報,唔好既都要報,咁先係一個尊業既新聞從業員,今次都是亞記捉蟲,摺埋個節目啦 ...
有問題既新聞....首選毒X果

回復 102# 的帖子

點解唔AxV

回復 114# 的帖子

信則有,不信則無

23 12
發新話題
最近訪問的版塊