22 12
發新話題

[膠皮討論] 新手用長膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

新手用長膠

有咩長膠啱新手用?請大家比小小意見

388D-1
主板:Stiga CC7 ST
正手:Omega IV Pro
反手:Yasaka Rakza 7

388d-1,837,ck531a

友誼837, TSP curl-P1r, 呢兩款較易控

引用:
原帖由 lkh_1024 於 2012-8-28 07:26 PM 發表
388D-1
咪玩啦
新手點識用
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-8-29 18:59 發表

咪玩啦
新手點識用
誰說的 打法因人而異

回復 7# 的帖子

肯定你會後悔
(冷靜)

回復 8# 的帖子

Y???????????

回復 9# 的帖子

因為打開反貼轉邪野,需要過度期

回復 10# 的帖子

大約要多久?

回復 11# 的帖子

因人而異,快則一秒,慢則十年

回復 12# 的帖子

果然係邪膠,非同小可

樓主成為新問題小孩

回復 15# 的帖子

冇錯,因為入咗球會

回復 16# 的帖子

邊間?你真唔知醜

回復 17# 的帖子

寶翠,同啲阿伯打咋麻

Push.........

回復 17# 的帖子

請不要再無意識地推高主題,
否則只會當作"灌水"posts !
我已經刪除過你幾個抽水的回帖(但沒有扣過你分)
希望你可自律性地尊重論壇的文化.

Thanks.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 okt07226 於 2012-8-29 11:00 PM 發表

誰說的 打法因人而異

做咩咁火先??
你知唔知咩係388d-1??
388d-1係一塊好邪既長膠,唔好話新手,就算打過下長膠既都唔少人覺得難用,唔關打法事,ok???(我講緊ox)
你可以問下咁多位c hing,388d-1係咪好邪
-----------------------------------------------------------------------
(如果)你反轉長,(我認為)應該試下d冇咁邪既長膠習慣下先
例如729既755,837之類
我就係唔知頭唔知路一開頭就走去用雲霧3搞到熟習左好耐先算打得到

直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

回復 18# 的帖子

我曾經警告他

22 12
發新話題