發新話題

(一簽多行)香港遲早玩完

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-8-28 19:44 發表
唯有9月9日投票比敢於捍衛香港核心價值的政黨
但問題是 ~ 誰才是真正捍衛香港核心價值的政黨

自1997年回歸起,香港會被國內同化,已是無可避免的事。只係時間上的問題 ! 唔通真係會一國兩制到永遠咩 ?! 不過事已到這樣,我都睇得好化 ! 其實國內很多城市,已比十多二十年前開放了很多 ! 全中國咁大,個個都話要自由開放,很易會內亂及分裂呢 ! 還請各位自求多福啦 !

引用:
原帖由 Ricky~Moon 於 2012-8-29 00:10 發表

但問題是 ~ 誰才是真正捍衛香港核心價值的政黨
呢到唔方便講政治或pm告知你,如果你有留意開就應該知道

強國實施嘢巧似慣咗'質'俾市民先, 然後要市民適應. 而hk又巧似因為有行業受惠唔方便抗拒, 普通市民就要受咗運作時o既不便嘢. 平日如果喺信德中心麥記買早餐, 都見到大排數條長龍, 多條長龍都有旅客(唔知而家間嘢有無改咗用一兩條龍做旅客專隊)買嘢食時左問右問了解吓先買到嘢, 頂住本地返工人仕快速買早餐(通常叫慣性號碼餐). 總之, 多咗旅客除咗有機會整貴d嘢外, 巧多運作o既環節都會阻咗, 要本地人有預定同承受.

可能會多咗好多黑工
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

鬼叫我地唔認同他們的文化咪, 如果港人也隨地吐痰, 賣假嘢, 隨處踎, 見隊打尖就掂啦, 上面就唔駛派幾百萬大軍落嚟同化你喇 !!

50年不變根本系一個世紀大話.....

好快我地食串魚蛋都要廿皮. 牛腩麵五十蚊碗仲要排半粒鐘先至有得食.

説實話,政策是大大有利 香港整體經濟, 但香港政府配套完全跟唔上, 呢個炸彈隨時爆, 最埋身既應該係出入境服務,海關, 醫療和分身不暇的紀律部隊, 因只要有一萬分之一的旅客落嚟操野, 香港的治安會差過敍利亞

若果估計治安差了時, 保管自己財物的方法是用國貨, 他們不吼
<-->
.

引用:
原帖由 防守王 於 2012-8-29 12:33 發表
好快我地食串魚蛋都要廿皮. 牛腩麵五十蚊碗仲要排半粒鐘先至有得食.
呢個正是不久將來的寫照 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

迫香港人走,不走的大量引入強國人來同化,要把香港變成大陸一樣
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-28 19:35 發表

阿魯瓦圖 我想住既地方 !
回9# 貪曾住的地方

針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2012-8-29 14:27 發表

貪曾住的地方
貪曾好似去左加拿大度假

個貪曾冇好DIE寄
<-->
.

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2012-8-28 19:48 發表
唯有9月9日投票比做到野幫到香港人的政黨。
好想知邊個做到野...

只有人XX量同社XX幫到我地抵抗狼狗

香港遲啲被共產黨管治.........

回復 38# 的帖子

請善用論壇的編輯系統

經歷和見證了回歸15年, 乜都睇化了....也沒有甚麼好再期望 !
最後真係可能要 - 回...回流返去祖家 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

發新話題